iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
70 gr kinoa unu
200 gr glutensiz un (sinangil kullandım ben)
10 gr patates unu
1 tatlı kaşığı tuz
12 paket instant maya
200 ml su (1 bardak gibi düşünebilirsiniz,
Yapılışı:
Kinoa unu, glutensiz unu, patates ununu, tuz ve instant mayayı bir kaba alıp karıştırın
200 ml suyu yavaş yavaş ekleyip, hamuru yoğurun Hamur pürüzsüz (topaksız), ve ele yapışmayan bir kıvamda olmalı
bir strece sarıp, yaklaşık 30 dk dinlendirin
mayalanan hamuru isterseniz, şekillendirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12 dk kadar pişirin, normal ekmek yapın,
Dilerseniz, unlu tezgahta açıp, tavada lavaş olarak pişirin
70 gr kinoa unu
200 gr glutensiz un (sinangil kullandım ben)
10 gr patates unu
1 tatlı kaşığı tuz
12 paket instant maya
200 ml su (1 bardak gibi düşünebilirsiniz,
Yapılışı:
Kinoa unu, glutensiz unu, patates ununu, tuz ve instant mayayı bir kaba alıp karıştırın
200 ml suyu yavaş yavaş ekleyip, hamuru yoğurun Hamur pürüzsüz (topaksız), ve ele yapışmayan bir kıvamda olmalı
bir strece sarıp, yaklaşık 30 dk dinlendirin
mayalanan hamuru isterseniz, şekillendirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12 dk kadar pişirin, normal ekmek yapın,
Dilerseniz, unlu tezgahta açıp, tavada lavaş olarak pişirin