iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 su bardağı kinoa 2 su bardağı sıcak sebze suyu 1 adet yumurta 2 adet haşlanmış küçük boy patates 1 adet küçük boy kabak 1 adet küçük boy havuç 2 dal taze soğan 14 demet maydanoz 14 demet dereotu 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 12 çay kaşığı kişniş Kızartmak için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı Servisi için:
1 paket mevsim yeşilliği 1 adet küçük boy nar
NASIL YAPILIR?
Bol suda yıkayıp suyunu süzdüğünüz kinoa tohumlarını sıcak sebze suyunda suyunu çekene kadar yaklaşık 1520 dakika haşlayın Kabuklarını soyduğunuz havuç ve kabağı, haşlanmış rendenin kalın tarafıyla rendeleyin Taze soğanları ince ince doğrayın Dereotu ve maydanozları incecik kıyın Sebze suyunda haşlanan kinoayı, cam bir karıştırma kabına alın ve soğuması için bir kenarda bekletin Rendelenmiş havuç, kabak ve haşlanmış patatesi, doğranmış yeşilliklerle karıştırın Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kişnişle tatlandırın Son olarak yumurtayı da kattıktan sonra tüm malzemeyi bir kaşık yardımıyla özleşene kadar karıştırın Zeytinyağını teflon bir tavada kızdırın Hazırladığınız kinoalı sebze köftesi harcından bir yemek kaşığı kadar alın ve tavaya bırakın Üzerine hafif bir şekilde bastırarak, arkalı önlü renk alana kadar kızartın Kızaran köfteleri, kağıt havlu serili bir servis tabağına alın ve fazla yağını bırakmaları için 2 3 dakika kadar bekletin Bol suda yıkayıp kuruttuğunuz mevsim yeşilliklerini servis tabağına alın Köfteleri yerleştirin Ayıklanmış nar taneleriyle süsledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın
1 su bardağı kinoa 2 su bardağı sıcak sebze suyu 1 adet yumurta 2 adet haşlanmış küçük boy patates 1 adet küçük boy kabak 1 adet küçük boy havuç 2 dal taze soğan 14 demet maydanoz 14 demet dereotu 12 çay kaşığı tuz 12 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 12 çay kaşığı kişniş Kızartmak için:
3 yemek kaşığı zeytinyağı Servisi için:
1 paket mevsim yeşilliği 1 adet küçük boy nar
NASIL YAPILIR?
Bol suda yıkayıp suyunu süzdüğünüz kinoa tohumlarını sıcak sebze suyunda suyunu çekene kadar yaklaşık 1520 dakika haşlayın Kabuklarını soyduğunuz havuç ve kabağı, haşlanmış rendenin kalın tarafıyla rendeleyin Taze soğanları ince ince doğrayın Dereotu ve maydanozları incecik kıyın Sebze suyunda haşlanan kinoayı, cam bir karıştırma kabına alın ve soğuması için bir kenarda bekletin Rendelenmiş havuç, kabak ve haşlanmış patatesi, doğranmış yeşilliklerle karıştırın Tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kişnişle tatlandırın Son olarak yumurtayı da kattıktan sonra tüm malzemeyi bir kaşık yardımıyla özleşene kadar karıştırın Zeytinyağını teflon bir tavada kızdırın Hazırladığınız kinoalı sebze köftesi harcından bir yemek kaşığı kadar alın ve tavaya bırakın Üzerine hafif bir şekilde bastırarak, arkalı önlü renk alana kadar kızartın Kızaran köfteleri, kağıt havlu serili bir servis tabağına alın ve fazla yağını bırakmaları için 2 3 dakika kadar bekletin Bol suda yıkayıp kuruttuğunuz mevsim yeşilliklerini servis tabağına alın Köfteleri yerleştirin Ayıklanmış nar taneleriyle süsledikten sonra bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın