iltasyazilim
FD Üye
Kır Pidesi Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*6 su bardağı un
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 çorba kaşığı tereyağ (erimiş)
*1 paket yaş maya (normal kuru maya da kullanılabilir)
*1 çorba kaşığı kadar tuz
*Yarım çorba kaşığı şeker
*Ilık su (hamur kıvamına göre miktarı değişecektir )
İçi için:
*200 gram kıyma (miktarını değiştirebilirsiniz)
*Soğan ( 1 adet orta boy )
*Domates (1 adet orta boy)
*Biber (1 adet)
*Tuz
*İsteğe bağlı baharatlar ve tuz
Sos için :
*(her porsiyon için)
*1 çorba kaşığı salça
*Yarım su bardağı su
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*Kırmızı pul biber
*(sos isteğe bağlıdır servisten önce sıcacık yapılır ve bence daha lezzetli oluyor)
**Sos istemeyenler pidenin üstüne yumurta sarısı, susam, çörek otu koyabilirler
Kır Pidesi Yapımı Tarifi Yapılışı HAMURU: Unu orta büyüklükte bir leğene eleyip ortasına sıvı yağı, erimiş tereyağını, tuzu, mayayı (suda eritilmiş halde) ve şekeri koyuyoruz ve yoğuruyoruz Ardından yavaş yavaş ılık suyu koyup yoğurmaya devam ediyoruz yoğurma işi bitince 4045 dk kadar sıcak bir yerde beklemeye bırakıyoruz (mayalanması için )*İÇ HARCI : Domates, biber ve soğan küçük küp küp doğranır ve az sıvı yağda ve az salçada kavrulur sonra kıyma eklenir baharatlar eklenir 510 dk kavrulur Hamur mayalandıktan sonra hamur uzun ince açılır kıymalı harç arasına konulur ve hamur kapatılır sonra yağlanmış tepsiye konulur yumurta sarısı sürülür ve pişirilir 180 derece fırında 3540 dk pişirilir sosu da salçayla sıvı yağ kavrulurken yağ kızınca içine soğuk su koyulur ve karıştırılarak ketçap kıvamını alana kadar karıştıralım Her porsiyon için sıcak olarak sos yapabilir veya sosu yapıp ısıtıp kullanabiliriz afiyet olsun YAPTIKLARINIZIN YORUM VE FOTOĞRAFLARINI BEKLİYORUM :d
*6 su bardağı un
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 çorba kaşığı tereyağ (erimiş)
*1 paket yaş maya (normal kuru maya da kullanılabilir)
*1 çorba kaşığı kadar tuz
*Yarım çorba kaşığı şeker
*Ilık su (hamur kıvamına göre miktarı değişecektir )
İçi için:
*200 gram kıyma (miktarını değiştirebilirsiniz)
*Soğan ( 1 adet orta boy )
*Domates (1 adet orta boy)
*Biber (1 adet)
*Tuz
*İsteğe bağlı baharatlar ve tuz
Sos için :
*(her porsiyon için)
*1 çorba kaşığı salça
*Yarım su bardağı su
*2 çorba kaşığı sıvı yağ
*Kırmızı pul biber
*(sos isteğe bağlıdır servisten önce sıcacık yapılır ve bence daha lezzetli oluyor)
**Sos istemeyenler pidenin üstüne yumurta sarısı, susam, çörek otu koyabilirler
Kır Pidesi Yapımı Tarifi Yapılışı HAMURU: Unu orta büyüklükte bir leğene eleyip ortasına sıvı yağı, erimiş tereyağını, tuzu, mayayı (suda eritilmiş halde) ve şekeri koyuyoruz ve yoğuruyoruz Ardından yavaş yavaş ılık suyu koyup yoğurmaya devam ediyoruz yoğurma işi bitince 4045 dk kadar sıcak bir yerde beklemeye bırakıyoruz (mayalanması için )*İÇ HARCI : Domates, biber ve soğan küçük küp küp doğranır ve az sıvı yağda ve az salçada kavrulur sonra kıyma eklenir baharatlar eklenir 510 dk kavrulur Hamur mayalandıktan sonra hamur uzun ince açılır kıymalı harç arasına konulur ve hamur kapatılır sonra yağlanmış tepsiye konulur yumurta sarısı sürülür ve pişirilir 180 derece fırında 3540 dk pişirilir sosu da salçayla sıvı yağ kavrulurken yağ kızınca içine soğuk su koyulur ve karıştırılarak ketçap kıvamını alana kadar karıştıralım Her porsiyon için sıcak olarak sos yapabilir veya sosu yapıp ısıtıp kullanabiliriz afiyet olsun YAPTIKLARINIZIN YORUM VE FOTOĞRAFLARINI BEKLİYORUM :d