elektronikci
FD Üye
Prof. Dr. Özgür Demirtaş toplumsal medyada çokça takipçi ve beğeni kazanmış bir iktisat akademisyeni. Dün müzikçi Kıraç ile bir polemik yaşamıştı. Kıraç'ın isim vermeden ima ederek Demirtaş'ı neden 4 milyon kişimin takip ettiğini sorgulaması iki ünlü isim ortasında gerginliğe sebep olmuştu. İki tarafa da hak veren telaffuzlarla diyalog gündem olmuştu.
Kıraç, katıldığı bir Youtube yayınında, dün Twitter'da polemik yaşadığı Özgür Demirtaş'a, 'Ben Türkiye'yim kardeşim. Ben manavım, ben bakkalım. Ne anlatıyorsun sen? Sen kimsin? Sen ne kadar Türkiye'sin? Ülkeyi ne kadar biliyorsun? Sen sokakta çarşıda nitekim gezdin mi? İşçiyle yan yana oldun mu? Ben Kasımpaşalıyım!' diye çıkış yaptı. Öbür yandan da ekonomik bağlamda Demirtaş'ın yıllar evvelki telaffuzlarını de eleştiren Kıraç, takipçi çokluğunu da algı idaresi ve toplumsal medya algoritmaları ile açıkladı.
Sosyal medya fenomenliğini de geçersizlik olarak yorumlayan şarkıcı, Demirtaş'ın global hegemonyaya ve Anglosakson kozmosuna ahenk gösterdiğini belirtti.
İşte Kıraç'ın Özgür Demirtaş'a cevabı
Kıraç'ın katıldığı yayınının tamamını izlemek isterseniz????