imageskirazaspirinden10katdahaetkili5add4720bacd5
Bu zamana kadar zayıflatıcı etkisiyle one cıkan kiraz, hastalıklara karşı koruyuculuğu acısından da birinci sırada yer almakta
İcerdiği besin oğeleri
Kiraz vucudun bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olan antosiyanin gibi flavonoidler bakımından zengin olan bir meyvedir Aynı zamanda C vitamini iceriği ile viruslere ve bakterilere karşı savaşarak bağışıklık sistemini destekler
Araştırmacıların yaptıkları inceleme sonucu 20 kiraz bir aspirinle eşdeğer olup, icinde bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminler de benzer antioksidan etki yapmaktadır Guclu bir ağrı kesicidir 20 kirazda 1225 mg arası antosiyanin maddesi bulunduğu icin bu maddenin ağrı kesici etkisinin, aspirinden 10 kat fazla olduğu tespit edilmiştir
Eklem ağrılarını rahatlatmayı ve goz hastalıklarına karşı korumayı sağlayan guclu bir iltihap onleyici madde olan kuersetin icerir
Kiraz, antikanserojen ozelliği olan bitki kokenli kimyasal elajik asit bakımından zengin bir meyvedir
İcerdiği zengin mineraller ile vucudun su dengesini duzenler Kabızlığı giderir Kolesterol ve kan şekerini duşurur ve damar sertliğinin tedavisinde de etkili bir besindir
İdrar sokturucu ozelliğiyle bobreklerin dostu olan kiraz, vucudun zehirli maddelerden temizlenmesini sağlar Kiraz urik asit ve urat tuzlarının vucuttan atılmasını sağladığı icin romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireclenmesinin onlenmesinde etkilidir
Kirazın tuketim alternatifleri
6 adet kiraz ile 2 adet ceviz kuşluk veya ikindi ara oğununde, 12 adet kiraz ve 1 su bardağı yarım yağlı sutprobiyotik yoğurt gece ara oğununde tuketilebilecek besin değeri yuksek ve zayıflamaya yardımcı alternatifler olabilir
EVDE YOĞURT YAPMANIN KEYFİNİ, BESİN DEĞERİ YUKSEK VE ZAYIFLAMAYA YARDIMCI KİRAZLA CIKARIN! Meyvesi taze veya kurutulmuş olarak tuketilebilen kiraz ayrıca recel, hoşaf, komposto, konserve ya da dondurulmuş gıda olarak değerlendirilebilir
Yıkamadan once plastik bir kaba koyup, buzdolabında saklanıp ve tuketmeden once yıkanması gerekir
Rengi koyu olan kiraz her zaman daha tatlıdır Buzdolabından cıkarıp oda sıcaklığında 12 saat bekletildiğinde tadı daha lezzetli olacaktır Taze kirazların 24 gun icinde tuketilmesi gerekir
Bu zamana kadar zayıflatıcı etkisiyle one cıkan kiraz, hastalıklara karşı koruyuculuğu acısından da birinci sırada yer almakta
İcerdiği besin oğeleri
Kiraz vucudun bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olan antosiyanin gibi flavonoidler bakımından zengin olan bir meyvedir Aynı zamanda C vitamini iceriği ile viruslere ve bakterilere karşı savaşarak bağışıklık sistemini destekler
Araştırmacıların yaptıkları inceleme sonucu 20 kiraz bir aspirinle eşdeğer olup, icinde bulunan antosiyanin maddesi E ve C vitaminler de benzer antioksidan etki yapmaktadır Guclu bir ağrı kesicidir 20 kirazda 1225 mg arası antosiyanin maddesi bulunduğu icin bu maddenin ağrı kesici etkisinin, aspirinden 10 kat fazla olduğu tespit edilmiştir
Eklem ağrılarını rahatlatmayı ve goz hastalıklarına karşı korumayı sağlayan guclu bir iltihap onleyici madde olan kuersetin icerir
Kiraz, antikanserojen ozelliği olan bitki kokenli kimyasal elajik asit bakımından zengin bir meyvedir
İcerdiği zengin mineraller ile vucudun su dengesini duzenler Kabızlığı giderir Kolesterol ve kan şekerini duşurur ve damar sertliğinin tedavisinde de etkili bir besindir
İdrar sokturucu ozelliğiyle bobreklerin dostu olan kiraz, vucudun zehirli maddelerden temizlenmesini sağlar Kiraz urik asit ve urat tuzlarının vucuttan atılmasını sağladığı icin romatizma ve gut hastalıklarıyla eklem kireclenmesinin onlenmesinde etkilidir
Kirazın tuketim alternatifleri
6 adet kiraz ile 2 adet ceviz kuşluk veya ikindi ara oğununde, 12 adet kiraz ve 1 su bardağı yarım yağlı sutprobiyotik yoğurt gece ara oğununde tuketilebilecek besin değeri yuksek ve zayıflamaya yardımcı alternatifler olabilir
EVDE YOĞURT YAPMANIN KEYFİNİ, BESİN DEĞERİ YUKSEK VE ZAYIFLAMAYA YARDIMCI KİRAZLA CIKARIN! Meyvesi taze veya kurutulmuş olarak tuketilebilen kiraz ayrıca recel, hoşaf, komposto, konserve ya da dondurulmuş gıda olarak değerlendirilebilir
Yıkamadan once plastik bir kaba koyup, buzdolabında saklanıp ve tuketmeden once yıkanması gerekir
Rengi koyu olan kiraz her zaman daha tatlıdır Buzdolabından cıkarıp oda sıcaklığında 12 saat bekletildiğinde tadı daha lezzetli olacaktır Taze kirazların 24 gun icinde tuketilmesi gerekir