iltasyazilim
FD Üye
Kiraz Şöleni Tarifi İçin Malzemeler Kek için:
*4 yumurta
*1 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
Krema için;
*1 paket sıvı krema
*2 paket kremşanti
*200 gr labne
*1 5 çay bardağı süt
*Az limon sıkılır
*Meyveli Sos
Üzerine için:
*1 kase kiraz (çekirdekleri çıkarılmış)
Kiraz Şöleni Tarifi Yapılışı Meyve tutkunları için Yeni bir tarif özellikle kirazı sevenler için
Bu arada genelde aynı pandispanyayı kullanıyorum Krema da yine sık kullandığım bir karışımdır
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz daha sonra kabartma tozu ,vanilin ve unu ekliyoruz Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dk kadar pişiriyoruz
Kek pişince soğumaya bırakıyoruz
Kremaya geçiyoruz Sıvı krema, kremşanti, süt ve labneyi derin bir kaba alıp 5 dk çırpıyoruz Az limon sıkıp çırpmaya devam ediyoruz
Meyveli hazır sosu da tarifine göre pişiriyoruz
Sonra kekimizi alıp ortadan kesiyoruz Sütle ıslayıp kremamızı sürüyoruz Üzerini kapatmak ve süslemek için biraz ayırıyoruz
Diğer keki üzerine kapatıp dışını krema ile kapatıyoruz Ve kalan kremayı sıkma torbasına koyup görseldeki gibi motifler oluşturuyoruz
Pişirdiğimiz sosu da pastanın ortasına kalan daire şeklindeki alana döküp motiflerin arasından akıtıyoruz Ve son olarak ortaya üç kiraz ve her motif üzerine de bir kiraz koyarak süslemeyi bitiriyoruz Pastamızı 1 saat kadar dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Yorumlarınızı bekliyorum
*4 yumurta
*1 5 su bardağı şeker
*2 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
Krema için;
*1 paket sıvı krema
*2 paket kremşanti
*200 gr labne
*1 5 çay bardağı süt
*Az limon sıkılır
*Meyveli Sos
Üzerine için:
*1 kase kiraz (çekirdekleri çıkarılmış)
Kiraz Şöleni Tarifi Yapılışı Meyve tutkunları için Yeni bir tarif özellikle kirazı sevenler için
Bu arada genelde aynı pandispanyayı kullanıyorum Krema da yine sık kullandığım bir karışımdır
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz daha sonra kabartma tozu ,vanilin ve unu ekliyoruz Önceden ısıtılmış 180° fırında 20 dk kadar pişiriyoruz
Kek pişince soğumaya bırakıyoruz
Kremaya geçiyoruz Sıvı krema, kremşanti, süt ve labneyi derin bir kaba alıp 5 dk çırpıyoruz Az limon sıkıp çırpmaya devam ediyoruz
Meyveli hazır sosu da tarifine göre pişiriyoruz
Sonra kekimizi alıp ortadan kesiyoruz Sütle ıslayıp kremamızı sürüyoruz Üzerini kapatmak ve süslemek için biraz ayırıyoruz
Diğer keki üzerine kapatıp dışını krema ile kapatıyoruz Ve kalan kremayı sıkma torbasına koyup görseldeki gibi motifler oluşturuyoruz
Pişirdiğimiz sosu da pastanın ortasına kalan daire şeklindeki alana döküp motiflerin arasından akıtıyoruz Ve son olarak ortaya üç kiraz ve her motif üzerine de bir kiraz koyarak süslemeyi bitiriyoruz Pastamızı 1 saat kadar dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Yorumlarınızı bekliyorum