iltasyazilim
FD Üye
500 g donmuş kiraz
400 g şeker
200 ml krema
100 g çilek
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı jelatin
Vanilya
Hazırlanışı
Jelatinin üzerine 1 bardak sıcak su dökün ve jelatin eriyene kadar iyice karıştırın Daha sonra karışımı soğumaya bırakın
Yumurtaların sarılarını ayırın ve blenderde 50 gr şeker ile çırpın
Kremayı çırpın
Soğutulmuş yumurta aklarını 50 gr şeker ile çırpın
Çırptığınız yumurta sarılarına erimiş jelatin, vanilya ve çırpılmış kremayı ekleyin ve karıştırın
Daha sonra çırptığınız yumurta aklarını ekleyin ve hafifçe karıştırın
Dondurma kaplarına sufleyi boşaltın ve 2 3 saat buzdolabında bekletin
Sufle buzdolabında dinlenirken, kirazlı sosu hazırlayın
Bir sos tavasına kiraz, 300 g şeker koyun ve kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatın
Daha sonra topaksız hale gelene kadar blenderde çekin ve soğumaya bırakın
Servis yapmadan önce suflenin üzerine kirazlı sos dökün, çilek ve nane yaprakları ile süsleyin
400 g şeker
200 ml krema
100 g çilek
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı jelatin
Vanilya
Hazırlanışı
Jelatinin üzerine 1 bardak sıcak su dökün ve jelatin eriyene kadar iyice karıştırın Daha sonra karışımı soğumaya bırakın
Yumurtaların sarılarını ayırın ve blenderde 50 gr şeker ile çırpın
Kremayı çırpın
Soğutulmuş yumurta aklarını 50 gr şeker ile çırpın
Çırptığınız yumurta sarılarına erimiş jelatin, vanilya ve çırpılmış kremayı ekleyin ve karıştırın
Daha sonra çırptığınız yumurta aklarını ekleyin ve hafifçe karıştırın
Dondurma kaplarına sufleyi boşaltın ve 2 3 saat buzdolabında bekletin
Sufle buzdolabında dinlenirken, kirazlı sosu hazırlayın
Bir sos tavasına kiraz, 300 g şeker koyun ve kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatın
Daha sonra topaksız hale gelene kadar blenderde çekin ve soğumaya bırakın
Servis yapmadan önce suflenin üzerine kirazlı sos dökün, çilek ve nane yaprakları ile süsleyin