Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kiraz soslu vanilyalı sufle

Kiraz soslu vanilyalı sufle

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
500 g donmuş kiraz
400 g şeker
200 ml krema
100 g çilek
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı jelatin
Vanilya


Hazırlanışı

Jelatinin üzerine 1 bardak sıcak su dökün ve jelatin eriyene kadar iyice karıştırın Daha sonra karışımı soğumaya bırakın



Yumurtaların sarılarını ayırın ve blenderde 50 gr şeker ile çırpın



Kremayı çırpın



Soğutulmuş yumurta aklarını 50 gr şeker ile çırpın



Çırptığınız yumurta sarılarına erimiş jelatin, vanilya ve çırpılmış kremayı ekleyin ve karıştırın



Daha sonra çırptığınız yumurta aklarını ekleyin ve hafifçe karıştırın



Dondurma kaplarına sufleyi boşaltın ve 2 3 saat buzdolabında bekletin



Sufle buzdolabında dinlenirken, kirazlı sosu hazırlayın



Bir sos tavasına kiraz, 300 g şeker koyun ve kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatın



Daha sonra topaksız hale gelene kadar blenderde çekin ve soğumaya bırakın



Servis yapmadan önce suflenin üzerine kirazlı sos dökün, çilek ve nane yaprakları ile süsleyin



 
858,496Konular
981,877Mesajlar
29,916Kullanıcılar
murymurySon üye
Üst Alt