iltasyazilim
FD Üye
Kiraz Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*3 buçuk 4 su bardağı un
*150 gr margarin oda ısısında (tereyağ da olur)
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
İç malzemesi
*500 gram taze çekirdekleri çıkarılmış kiraz dondurulmuş kirazda olur
*2 yemek kaşığı şeker
Üzerine
*Pudra şekeri
*Not: un miktarı ya biraz fazla yada çok olabilir her un farklı olduğu için
Kiraz Tatlısı Tarifi Yapılışı
Önce 3 su bardağı unu kaba eleyin kabartma tozu pudra şekeri tuz vanilyayı katıp karıştıralım margarini ekleyip elimizle yağı una yedirelim kum gibi olduğunda yoğurdunu koyup kalan unla hamurumuzu yoğuralım Orta sertlikte bir hamur olacak 5 dakika dinlendirip merdaneyle kare şeklinde açalım (hamuru uzunlamasına 2 milim açıp elimizle kare şekli verebiliriz) 7 buçuk santim genişliğinde kesip çekirdeklerini çıkardığımız kirazları dizip elimizle şeker serpip yukarı doğru toparlayıp kapatıp tepsiye dolayalım Bütün hamurumuz bitince önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 2025 dakika pişirelim fırınlar değişik olduğu için süre değişebilir üzeri iyice kızarana kadar pişirelimAfiyet bal şeker olursun (Canım Ebrum Kirazı sevdiğini için bu tatlıyı yaparken hep aklıma geldin keşke bir arada olsaydık ta beraber yeseydik Gülüm) ?
*3 buçuk 4 su bardağı un
*150 gr margarin oda ısısında (tereyağ da olur)
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*1 su bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
İç malzemesi
*500 gram taze çekirdekleri çıkarılmış kiraz dondurulmuş kirazda olur
*2 yemek kaşığı şeker
Üzerine
*Pudra şekeri
*Not: un miktarı ya biraz fazla yada çok olabilir her un farklı olduğu için
Kiraz Tatlısı Tarifi Yapılışı
Önce 3 su bardağı unu kaba eleyin kabartma tozu pudra şekeri tuz vanilyayı katıp karıştıralım margarini ekleyip elimizle yağı una yedirelim kum gibi olduğunda yoğurdunu koyup kalan unla hamurumuzu yoğuralım Orta sertlikte bir hamur olacak 5 dakika dinlendirip merdaneyle kare şeklinde açalım (hamuru uzunlamasına 2 milim açıp elimizle kare şekli verebiliriz) 7 buçuk santim genişliğinde kesip çekirdeklerini çıkardığımız kirazları dizip elimizle şeker serpip yukarı doğru toparlayıp kapatıp tepsiye dolayalım Bütün hamurumuz bitince önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 2025 dakika pişirelim fırınlar değişik olduğu için süre değişebilir üzeri iyice kızarana kadar pişirelimAfiyet bal şeker olursun (Canım Ebrum Kirazı sevdiğini için bu tatlıyı yaparken hep aklıma geldin keşke bir arada olsaydık ta beraber yeseydik Gülüm) ?