Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kiraz Turşusu

Kiraz Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kiraz Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

*İstenilen miktarda kiraz
*Su
*Tuz

Kiraz Turşusu Tarifi Yapılışı Ben tuzunu ayarlamıyorum 3 avuç dolu dolu tuz attım her birine Suyunu ise kirazların üstlerine çıkana kadar koydum üstüne çıkınca yeterli suyu*Ne limon ne sirke koyulmuyor sadece bol tuz ve su
Kirazların saplarını temizleyip yıkadım, şişelere doldurdum Bol tuzlu su yapıp üstlerine çıkacak kadar tuzlu su doldurdum Ağızlarını sıkıca kapattım
Bu şekilde yaptıktan sonra bir sene bile bekliyor hiç bir şey olmuyor*ama hemen yemek istiyorum diyorsanız az yapıp bir hafta sonra açıp yeyin
Tadı nasıl diye soranlara; Tatlı olmuyor tadı bildiğiniz turşu tadı gibi oluyor*Karadeniz yöresinde çok severek yiyoruz, harika bir tadı var bayanlar*Tabi bana göre herkesin damak tadı farklı
Biz yerken çekirdeklerini çıkarıyoruz Tuzluysa suya koyuyoruz Tuzu çıkınca iyice sıkıyoruz bol soğanı sıvı yağda kavuruyoruz*Kirazları atıp 10 dakikada öyle kavuruyoruz nefis oluyor

858,497Konular
981,947Mesajlar
29,946Kullanıcılar
semihlerSon üye
Üst Alt