iltasyazilim
FD Üye
Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*3 çorba kasesi yoğurt
*3 çorba kasesi su
*3 yemek kaşığı un
*1 adet yumurta
**2 yemek kaşığı toz şeker
Köfteleri için;
*700 gram kurutulmuş kiraz yaprağı
*3 su bardağı bulgur yarması
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 bardak su
Sosu için;
*1 kilo soğan
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi Yapılışı Kurutulmuş kiraz yaprakları sıcak su ile 5 dakika yumuşayana kadar ıslatılır Yumuşayınca suyu süzülür ve yıkanır 3 su bardağı bulgur yarması tuz ilave edilip 1 bardak su ile ıslatılır 5 dakika kadar bekletilip yoğurulur Yumuşayan kiraz yapraklarının tırtıklı kısımları içine gelecek şekilde yoğurulan harçla beraber küçük küçük sarılarak uçlarını açık bırakılarak sıkılır Tencereye dizilir tuzu ve suyu eklenip pişirilmeye bırakılır Suyunu çekince ocaktan alınır Tencereye 3 çorba kasesi yoğurt ve 3 kase su konulur 3 kaşık un bırakılır 1 yumurta kırılır ve çorba kıvamına gelene kadar çırpılır Ocağa alınır ve çırpmaya devam edilir Kıvama gelince altı kapatılır ve ocaktan alınır Diğer tarafta 1 kilo soğan küçük küçük doğranır Tereyağ ve sıvı yağda iyicene karamelize olana kadar kavrulup sosu hazırlanır
Hazırlanan yoğurtlu çorbanın içine kiraz yaprağı sarmaları atılır ve 1 taşım kaynayınca içine toz şeker ve tuz atılır 2 kaşık erik ekşisi ilave edilir Ocaktan alınıp sunum tabağına aktarılır Karamalize edilen kuru soğanlar üzerine dökülür Sarmanız sunuma hazırdır Afiyet olsun
*3 çorba kasesi yoğurt
*3 çorba kasesi su
*3 yemek kaşığı un
*1 adet yumurta
**2 yemek kaşığı toz şeker
Köfteleri için;
*700 gram kurutulmuş kiraz yaprağı
*3 su bardağı bulgur yarması
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 bardak su
Sosu için;
*1 kilo soğan
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi Yapılışı Kurutulmuş kiraz yaprakları sıcak su ile 5 dakika yumuşayana kadar ıslatılır Yumuşayınca suyu süzülür ve yıkanır 3 su bardağı bulgur yarması tuz ilave edilip 1 bardak su ile ıslatılır 5 dakika kadar bekletilip yoğurulur Yumuşayan kiraz yapraklarının tırtıklı kısımları içine gelecek şekilde yoğurulan harçla beraber küçük küçük sarılarak uçlarını açık bırakılarak sıkılır Tencereye dizilir tuzu ve suyu eklenip pişirilmeye bırakılır Suyunu çekince ocaktan alınır Tencereye 3 çorba kasesi yoğurt ve 3 kase su konulur 3 kaşık un bırakılır 1 yumurta kırılır ve çorba kıvamına gelene kadar çırpılır Ocağa alınır ve çırpmaya devam edilir Kıvama gelince altı kapatılır ve ocaktan alınır Diğer tarafta 1 kilo soğan küçük küçük doğranır Tereyağ ve sıvı yağda iyicene karamelize olana kadar kavrulup sosu hazırlanır
Hazırlanan yoğurtlu çorbanın içine kiraz yaprağı sarmaları atılır ve 1 taşım kaynayınca içine toz şeker ve tuz atılır 2 kaşık erik ekşisi ilave edilir Ocaktan alınıp sunum tabağına aktarılır Karamalize edilen kuru soğanlar üzerine dökülür Sarmanız sunuma hazırdır Afiyet olsun