Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kirazlı Turta

Kirazlı Turta
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kirazlı Turta Tarifi İçin Malzemeler

1 yumurta 2 kahve fincanı buğday nişastası 1 kahve fincanı pudra şekeri 1 kahve fincanı zeytinyağı Yarım kahve fincanı su 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı yoğurt 1 limon kabuğu rendesi Birkaç damla limon suyu 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 4 su bardağına (100 ml) yakın un İç malzemesi için ;
1 kase çekirdekleri ayıklanmış napolyon kiraz 1 çay bardağı şeker Yarım yemek kaşığı buğday nişastası Yarım kahve fincanı su Süslemek için ;
Pudra şekeri Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 25dk

Kirazlı Turta Tarifi Yapılışı

İç malzemesi için çekirdekleri ayıklanmış kirazları pişirme kabının içine alarak su ve şekerini ilave ediyoruz Kaynara çıktıktan sonra 15 dakika pişiriyoruz Kirazlar yumuşayınca nişastayı da ilave ederek blendırdan geçiriyoruz 10 dakika daha kaynatarak kıvam alınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz (Napolyon kiraz biraz sert olduğu için ben su ekledim ancak sizin kirazınız suluysa su eklemeyebilirsiniz )
Turtamız için un hariç diğer malzemelerimizi bir kabın içine alarak karıştırıyoruz Ununu da kontrollü bir şekilde ilave ederek sert olmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz
Hamurumuzu tezgaha alarak şekilde görüldüğü gibi iki parçaya bölüyoruz Büyük hamurumuzu tepsiden biraz büyük olacak şekilde açıyoruz
Küçük boy borcamımızın içini yağlayarak açtığımız hamurumuzu yerleştiriyoruz İçine çatalla delikler açarak kirazlı harcımızı yerleştiriyoruz
Küçük hamurumuz dan şeritler yaparak turtamızın üzerini kafes şeklinde kapatıyoruz Hamurumuzun kenarlarını üste katlayıp 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde yaklaşık 2025 dakika pişiriyoruz Pişen turtamızı soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz
Kirazın verdiği lezzet ve limon aromasıyla birlikte çok nefis bir turta kesinlikle denemenizi tavsiye ederim
Bu ölçülerle hazırladığımız kirazlı iç harcımızdan bir miktar artıyor Ben saklama kabıyla dolaba kaldırarak kurabiye ve sütlü tatlılarım da kullandım İsterseniz artan harcınızı bu şekilde kullanabilirsiniz ya da harç ölçülerini yarı yarıya düşürebilirsiniz
Deneyeceklere afiyet olsun
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt