iltasyazilim
FD Üye
Kirde Tarifi
Kirdeye ne konur
Kirde nasıl yapılır
Kirde yapılışı
Resimli Kırde Tarifi
Kirde malzemeleri:
1 Kg Kuzu Eti 1 Kg Yufka 15 Çorba Kaşığı Tereyağı 5 Adet Biber 3 Adet Domates Tuz , Karabiber , Kekik
Kirde nasıl yapılır:
Yufkaları dörde bölüp, sıcak fırında kurutun Kuzu etini, üstünü örtecek kadar su koyarak, haşlayın Et suyunu çekince ince ince doğranmış biberleri ekleyerek, et tamamen piştikten sonradan da kuşbaşı doğranmış domatesleri, tuz, karabiber ve kekiği ek edin Eti kemiklerinden sıyırıp, ince ince didin
Fırında kuruttuğunuz yufkaları eti haşladığınız su ile ıslatın Bir tepsiyi yağlayın İçine ilk önce et suyu ile ıslatılmış bir tabaka yufka koyun Yufkanın üstüne ince bir tabaka yağ sürünEtin bir kısmını yufkanın üzerine yayın Üstüne ikinci bir katman yufkayı serip, yağlayın Üstüne bir sıra daha et yayınlama Değişik tabakaları da benzer şekilde hazırlayıp, tüm malzemeyi kullanın En üste de yufka serin Yufkanın üzerini yağlayarak, tepsinin üstüne bir tabak oturtun Tepsiyi ateşe koyun nadiren kirde nin altını yoklama edin Kızarınca, kapağın yardımıyle tepsiyi tepetaklak edin Icabında yanlardan tepsiye yağ ilave edin Kirdeyi ateşten indirmeden önce üstüne çekeceği dek et suyu dökün Bir müddet daha tepsiyi ağzı kapalı olarak bekletin Dinlenme süresi bittiğinde ateşten alarak, sıcak olarak servise sunun
özel baskı *
Kirdeye ne konur
Kirde nasıl yapılır
Kirde yapılışı
Resimli Kırde Tarifi
Kirde malzemeleri:
1 Kg Kuzu Eti 1 Kg Yufka 15 Çorba Kaşığı Tereyağı 5 Adet Biber 3 Adet Domates Tuz , Karabiber , Kekik
Kirde nasıl yapılır:
Yufkaları dörde bölüp, sıcak fırında kurutun Kuzu etini, üstünü örtecek kadar su koyarak, haşlayın Et suyunu çekince ince ince doğranmış biberleri ekleyerek, et tamamen piştikten sonradan da kuşbaşı doğranmış domatesleri, tuz, karabiber ve kekiği ek edin Eti kemiklerinden sıyırıp, ince ince didin
Fırında kuruttuğunuz yufkaları eti haşladığınız su ile ıslatın Bir tepsiyi yağlayın İçine ilk önce et suyu ile ıslatılmış bir tabaka yufka koyun Yufkanın üstüne ince bir tabaka yağ sürünEtin bir kısmını yufkanın üzerine yayın Üstüne ikinci bir katman yufkayı serip, yağlayın Üstüne bir sıra daha et yayınlama Değişik tabakaları da benzer şekilde hazırlayıp, tüm malzemeyi kullanın En üste de yufka serin Yufkanın üzerini yağlayarak, tepsinin üstüne bir tabak oturtun Tepsiyi ateşe koyun nadiren kirde nin altını yoklama edin Kızarınca, kapağın yardımıyle tepsiyi tepetaklak edin Icabında yanlardan tepsiye yağ ilave edin Kirdeyi ateşten indirmeden önce üstüne çekeceği dek et suyu dökün Bir müddet daha tepsiyi ağzı kapalı olarak bekletin Dinlenme süresi bittiğinde ateşten alarak, sıcak olarak servise sunun
özel baskı *