Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kirde Tarifi Resimli Tarif

Kirde Tarifi Resimli Tarif

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kirde Tarifi
Kirdeye ne konur
Kirde nasıl yapılır
Kirde yapılışı

Resimli Kırde Tarifi



Kirde malzemeleri:

1 Kg Kuzu Eti 1 Kg Yufka 15 Çorba Kaşığı Tereyağı 5 Adet Biber 3 Adet Domates Tuz , Karabiber , Kekik

Kirde nasıl yapılır:
Yufkaları dörde bölüp, sıcak fırında kurutun Kuzu etini, üstünü örtecek kadar su koyarak, haşlayın Et suyunu çekince ince ince doğranmış biberleri ekleyerek, et tamamen piştikten sonradan da kuşbaşı doğranmış domatesleri, tuz, karabiber ve kekiği ek edin Eti kemiklerinden sıyırıp, ince ince didin
Fırında kuruttuğunuz yufkaları eti haşladığınız su ile ıslatın Bir tepsiyi yağlayın İçine ilk önce et suyu ile ıslatılmış bir tabaka yufka koyun Yufkanın üstüne ince bir tabaka yağ sürünEtin bir kısmını yufkanın üzerine yayın Üstüne ikinci bir katman yufkayı serip, yağlayın Üstüne bir sıra daha et yayınlama Değişik tabakaları da benzer şekilde hazırlayıp, tüm malzemeyi kullanın En üste de yufka serin Yufkanın üzerini yağlayarak, tepsinin üstüne bir tabak oturtun Tepsiyi ateşe koyun nadiren kirde nin altını yoklama edin Kızarınca, kapağın yardımıyle tepsiyi tepetaklak edin Icabında yanlardan tepsiye yağ ilave edin Kirdeyi ateşten indirmeden önce üstüne çekeceği dek et suyu dökün Bir müddet daha tepsiyi ağzı kapalı olarak bekletin Dinlenme süresi bittiğinde ateşten alarak, sıcak olarak servise sunun


özel baskı *
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt