Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kireç Suyunda Bekletilmiş Kabak Tarifi

Kireç Suyunda Bekletilmiş Kabak Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kireç Suyunda Bekletilmiş Kabak Tarifi İçin Malzemeler

*3 dilim bal kabağı
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*4 adet karanfil
*1 adet kabuk tarçın
*2 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Kireç Suyunda Bekletilmiş Kabak Tarifi Yapılışı Bu tarif canım annemin tarifidir Ayrıca bu kadar zahmetli bir uğraş sonunda dışı kıtır kıtır içi yumuşacık bir tatlı uğraşmaya değer ve annemiz yaparsa
Portakal büyüklüğünde kirecimizi bir kabın içerisine alıyoruz üzerine 2 litre su döküyoruz (bu aşama da çok dikkatli olmamız gerekiyor kireç suları etrafa sıçrayabilir) Kireç suda eriyip yoğurt gibi olana kadar bekletiyoruz biraz karıştırıp 6 saat dinlenmeye bırakıyoruz 6 saat sonunda üzerine berrak temiz bir su çıkıyor Bir süzgeç üzerine 4 kat haline getirilmiş sadece mutfakta kullandığımız bir tülbenti seriyoruz bu berrak suyu dibe çökmüş beyaz kireçleri almadan dikkatlice süzüyoruz*Yıkayıp dilimlediğimiz kabaklarımızı bir tencerenin içerisine koyuyoruz üzerine berrak kireç suyunu döküyoruz, 12 saat bekletiyoruz 12 saat sonunda bolca su döküp kabaklarımızı yıkıyoruz ki üzerleri iyice temizlensin Bir tencereye şekerimizi, suyumuzu, karanfillerimizi, kabuk tarçınımızı, pekmezimizi ekleyip kaynatıyoruz Kaynayınca içerisine bal kabaklarımızı ekliyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz (iyice pişirmeliyiz ki kabak kokusu kalmasın) Servis tabaklarımıza alıp üzerine ceviz ekleyip servis yapıyoruz Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt