iltasyazilim
FD Üye
Kireç Suyunda Bekletilmiş Kabak Tarifi İçin Malzemeler
*3 dilim bal kabağı
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*4 adet karanfil
*1 adet kabuk tarçın
*2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Kireç Suyunda Bekletilmiş Kabak Tarifi Yapılışı Bu tarif canım annemin tarifidir Ayrıca bu kadar zahmetli bir uğraş sonunda dışı kıtır kıtır içi yumuşacık bir tatlı uğraşmaya değer ve annemiz yaparsa
Portakal büyüklüğünde kirecimizi bir kabın içerisine alıyoruz üzerine 2 litre su döküyoruz (bu aşama da çok dikkatli olmamız gerekiyor kireç suları etrafa sıçrayabilir) Kireç suda eriyip yoğurt gibi olana kadar bekletiyoruz biraz karıştırıp 6 saat dinlenmeye bırakıyoruz 6 saat sonunda üzerine berrak temiz bir su çıkıyor Bir süzgeç üzerine 4 kat haline getirilmiş sadece mutfakta kullandığımız bir tülbenti seriyoruz bu berrak suyu dibe çökmüş beyaz kireçleri almadan dikkatlice süzüyoruz*Yıkayıp dilimlediğimiz kabaklarımızı bir tencerenin içerisine koyuyoruz üzerine berrak kireç suyunu döküyoruz, 12 saat bekletiyoruz 12 saat sonunda bolca su döküp kabaklarımızı yıkıyoruz ki üzerleri iyice temizlensin Bir tencereye şekerimizi, suyumuzu, karanfillerimizi, kabuk tarçınımızı, pekmezimizi ekleyip kaynatıyoruz Kaynayınca içerisine bal kabaklarımızı ekliyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz (iyice pişirmeliyiz ki kabak kokusu kalmasın) Servis tabaklarımıza alıp üzerine ceviz ekleyip servis yapıyoruz Afiyet olsun
*3 dilim bal kabağı
*4 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
*4 adet karanfil
*1 adet kabuk tarçın
*2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Kireç Suyunda Bekletilmiş Kabak Tarifi Yapılışı Bu tarif canım annemin tarifidir Ayrıca bu kadar zahmetli bir uğraş sonunda dışı kıtır kıtır içi yumuşacık bir tatlı uğraşmaya değer ve annemiz yaparsa
Portakal büyüklüğünde kirecimizi bir kabın içerisine alıyoruz üzerine 2 litre su döküyoruz (bu aşama da çok dikkatli olmamız gerekiyor kireç suları etrafa sıçrayabilir) Kireç suda eriyip yoğurt gibi olana kadar bekletiyoruz biraz karıştırıp 6 saat dinlenmeye bırakıyoruz 6 saat sonunda üzerine berrak temiz bir su çıkıyor Bir süzgeç üzerine 4 kat haline getirilmiş sadece mutfakta kullandığımız bir tülbenti seriyoruz bu berrak suyu dibe çökmüş beyaz kireçleri almadan dikkatlice süzüyoruz*Yıkayıp dilimlediğimiz kabaklarımızı bir tencerenin içerisine koyuyoruz üzerine berrak kireç suyunu döküyoruz, 12 saat bekletiyoruz 12 saat sonunda bolca su döküp kabaklarımızı yıkıyoruz ki üzerleri iyice temizlensin Bir tencereye şekerimizi, suyumuzu, karanfillerimizi, kabuk tarçınımızı, pekmezimizi ekleyip kaynatıyoruz Kaynayınca içerisine bal kabaklarımızı ekliyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz (iyice pişirmeliyiz ki kabak kokusu kalmasın) Servis tabaklarımıza alıp üzerine ceviz ekleyip servis yapıyoruz Afiyet olsun