iltasyazilim
FD Üye
Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 5 kg balkabağı
*3 yemek kaşığı tepeleme sönmemiş kireç
*4 litre su
*8 su bardağı toz şeker
*7 su bardağı su
*1 çay kaşığı limon tuzu
Süsleme için;
*Tahin ve ceviz
Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak kireç ve suyu bir kaba koyalım, karıştıralım Üzerini kapatalım ve 24 saat bekletelim Bir gün sonra kabakları soyalım, çekirdeğe yakın yumuşak yerleri de temizleyelim Daha sonra kabakları tercih ettiğimiz şekilde doğrayalım (Ne kadar küçük doğranırsa o kadar çıtır oluyor ) 24 saat beklettiğimiz kireçli suyun üzerini açalım Kireç tortusu dibe çökmüş olacaktır Bir cezve yardımıyla dibinde ki tortuyu kaldırmadan üzerinde ki suyu başka bir kaba aktaralım Ve kabakları bu suya ekleyelim 2 gün bu şekilde bir kenara bırakalım 2 gün geçtikten sonra kabakları bu sudan çıkarıp 56 kere yıkayalım Ve 1 saatte bu şekilde temiz su da bekletelim Bir tencereye 8 su bardağı suyumuzu koyalım, 7 su bardağı şekeri ekleyelim Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 5 dk Kaynatıp ılımaya bırakalım Ilıyan şerbete suyunu süzdüğümüz 12 yerinden kürdanla deldiğimiz kabakları ekleyelim ve tekrar ocağa koyalım Kaynadıktan sonra en kısık ateşe koyalım ve 225 saat pişmeye bırakalım Altını kapatmadan yaklaşık 30 dk önce limon tuzunu ekleyelim Piştikten sonra sıcak halde kavanozlara doldurup konserve şeklinde uzun süre saklayabilirsiniz Servis tabağına aldığımız tatlımızın üzerine tahin gezdirip ceviz serperek servis yapalım Afiyet olsun
*2 5 kg balkabağı
*3 yemek kaşığı tepeleme sönmemiş kireç
*4 litre su
*8 su bardağı toz şeker
*7 su bardağı su
*1 çay kaşığı limon tuzu
Süsleme için;
*Tahin ve ceviz
Kireçte Kabak Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak kireç ve suyu bir kaba koyalım, karıştıralım Üzerini kapatalım ve 24 saat bekletelim Bir gün sonra kabakları soyalım, çekirdeğe yakın yumuşak yerleri de temizleyelim Daha sonra kabakları tercih ettiğimiz şekilde doğrayalım (Ne kadar küçük doğranırsa o kadar çıtır oluyor ) 24 saat beklettiğimiz kireçli suyun üzerini açalım Kireç tortusu dibe çökmüş olacaktır Bir cezve yardımıyla dibinde ki tortuyu kaldırmadan üzerinde ki suyu başka bir kaba aktaralım Ve kabakları bu suya ekleyelim 2 gün bu şekilde bir kenara bırakalım 2 gün geçtikten sonra kabakları bu sudan çıkarıp 56 kere yıkayalım Ve 1 saatte bu şekilde temiz su da bekletelim Bir tencereye 8 su bardağı suyumuzu koyalım, 7 su bardağı şekeri ekleyelim Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 5 dk Kaynatıp ılımaya bırakalım Ilıyan şerbete suyunu süzdüğümüz 12 yerinden kürdanla deldiğimiz kabakları ekleyelim ve tekrar ocağa koyalım Kaynadıktan sonra en kısık ateşe koyalım ve 225 saat pişmeye bırakalım Altını kapatmadan yaklaşık 30 dk önce limon tuzunu ekleyelim Piştikten sonra sıcak halde kavanozlara doldurup konserve şeklinde uzun süre saklayabilirsiniz Servis tabağına aldığımız tatlımızın üzerine tahin gezdirip ceviz serperek servis yapalım Afiyet olsun