Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kırgız samsısı

Kırgız samsısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
1 yumurta
un
su
tuz
1 cay bardağı sıvıyağ
250 gr küçük doğranmış koyun eti
4 adet orta boy küçük doğranmış soğan
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
1 yumurta, tuz, un ve suyla mantı hamuru kıvamında bir hamur yoğurun
Hamur biraz dinlendikten sonra istenilen büyüklükte bezelere ayrılıp açın Açılan yufkanın içine sıvıyağ sürüp rulo yapınYapılan rulo küçük parçalar halinde kesin Küçük parçalar tek tek açılıp içine yapılan harçtan koyup muska şekli verin Yağlı tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında samsılar kızarana kadar pişirin
Harcı : Küçük küçük doğranmış koyun etlerini ve soğanları tuz ve karabiber ile karıştırın Pişirmeden çiğ olarak koyun Bu bir kırgız yemeğidir ve kırgızlar sıvı yağ yerine kuyruk yağı kullanırlar

 
858,496Konular
982,341Mesajlar
30,209Kullanıcılar
bambooSon üye
Üst Alt