Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kiriklarda ilk yardim uygulamasi nasil yapilir ?

Kiriklarda ilk yardim uygulamasi nasil yapilir ?
0
147

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Yaralının hayatını tehdit eden unsurlara öncelik tanınır Hasta veya yaralı kişinin güvenliği sağlandıktan sonra hareket ettirmeden sıcak tutulması sağlanır Eğer kırıklar kolda oluşmuşsa saat, yüzük gibi takılar derhal çıkarılmalıdır yoksa ödem doku hasarına sebebiyet verir

Yaralı kişiye sargı ve tespit yapılırken parmakların açıkta kalması sağlanır Bu sayede parmaklar üzerinden hareket, renk ve duyarlılık kontrol edilir Kırık olabileceği kanaat getirilen bölge, anlık hareketlerden kesinlikle uzak durarak bir üst ve bir alt eklemi de kapsayacak şekilde tespit edilir Tespitte kullanılacak malzemelerin kalın karton, tahta, sopa benzeri sert malzemelerden oluşması ve kırık kemiğin alt üstünden tamamını kaplayacak şekilde uzun olması gerekir

Derinin yırtılıp kemiklerin gözüktüğü açık kırıklarda tespit öncesi yara temiz bir bez yardımıyla kapatılmalıdır Hastanın kırık bölgesinin rengini, ısısını ve nabzını kontrol etmeniz gerekir Ayrıca kol ve bacaklar yukarıda tutulur Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra zaman kaybetmeden 112 acil yardım aranmalıdır

858,496Konular
981,654Mesajlar
29,726Kullanıcılar
yalanciyarimSon üye
Üst Alt