iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
• 500 gr kemikli et
• 2 büyük kuru soğan
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı sıvıyağ
• 3 çorba kaşığı domates salçası
• 1 su bardağı besni üzümü
• 1 su bardağı nohut
• 1 su bardağı ceviz içi
• 1 su bardağı sumak
• Nane, kekik
• Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
İçli köfte malzemesi:
• 500 gr orta yağlı kıyma
• 2 su bardağı pirinç
• Tuz
İç malzemesi:
• 500 gr kıyma
• 1 soğan
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
• Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
• Nane, kekik, kimyon
• Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanışı :
Nohudu, 2 su bardağı pirinci ve ceviz içini akşamdan ayrı kaplarda ıslatın Ertesi gün nohutun suyunu değiştirip haşlayın Üzümü bol suyla yıkayıp 1 saat suda bekletin 1 su bardağı sumağı 34 bardak kaynar suda 15 dakika bekletip suyunu süzün Bir tencerede kemikli eti pişirin İç malzeme için; soğanı temizleyip küp küp doğrayın Tavada sıvıyağı kızdırıp kavurun Kıyma ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin Ceviz içini ekleyip tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın İçli köfte için; pirinci robottan geçirin Kıyma ve tuz ilave edip yoğurun Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Elinizi ıslatıp parçaları yuvarlayın Baş parmağınızla ortasını çevirerek açın Hazırladığınız iç malzemeden 1 kaşık koyup köfteyi kapatın Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin İki soğanı temizleyip küp küp doğrayın Büyük bir tencerede tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun 3 kaşık domates salçasını ekleyip karıştırın Tencereye sırasıyla, tuz, baharat, sumak suyu, kemikli et, nohut ve ceviz içini ilave edin Su kaynayınca köfteleri ve üzümü ekleyin Kısık ateşte 1 saat pişirin Sıcak olarak servis yapın
• 500 gr kemikli et
• 2 büyük kuru soğan
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı sıvıyağ
• 3 çorba kaşığı domates salçası
• 1 su bardağı besni üzümü
• 1 su bardağı nohut
• 1 su bardağı ceviz içi
• 1 su bardağı sumak
• Nane, kekik
• Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
İçli köfte malzemesi:
• 500 gr orta yağlı kıyma
• 2 su bardağı pirinç
• Tuz
İç malzemesi:
• 500 gr kıyma
• 1 soğan
• 1 çorba kaşığı sıvıyağ
• Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
• Nane, kekik, kimyon
• Tuz, karabiber, kırmızıbiber
Hazırlanışı :
Nohudu, 2 su bardağı pirinci ve ceviz içini akşamdan ayrı kaplarda ıslatın Ertesi gün nohutun suyunu değiştirip haşlayın Üzümü bol suyla yıkayıp 1 saat suda bekletin 1 su bardağı sumağı 34 bardak kaynar suda 15 dakika bekletip suyunu süzün Bir tencerede kemikli eti pişirin İç malzeme için; soğanı temizleyip küp küp doğrayın Tavada sıvıyağı kızdırıp kavurun Kıyma ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin Ceviz içini ekleyip tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın İçli köfte için; pirinci robottan geçirin Kıyma ve tuz ilave edip yoğurun Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Elinizi ıslatıp parçaları yuvarlayın Baş parmağınızla ortasını çevirerek açın Hazırladığınız iç malzemeden 1 kaşık koyup köfteyi kapatın Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin İki soğanı temizleyip küp küp doğrayın Büyük bir tencerede tereyağı ve sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun 3 kaşık domates salçasını ekleyip karıştırın Tencereye sırasıyla, tuz, baharat, sumak suyu, kemikli et, nohut ve ceviz içini ilave edin Su kaynayınca köfteleri ve üzümü ekleyin Kısık ateşte 1 saat pişirin Sıcak olarak servis yapın