iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
Kırlangıç balığı , 300 gram (orta boy bir adet)
14 adet limon
1 çorba kaşığı sirke
4 diş sarımsak
12 konserve kutusu hazır garnitür
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağ,
1 çorba kaşığı un
12 demet dereotu (veya maydanoz)
Tuz,Karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerenin içine balığı koyup suyla doldurunİçine 14 limon,1 adet kuru soğanın göbeği,1 çorba kaşığı sirke ile yeterince tuz koyup kaynatınKaynamaya başladıktan 5 dakika sonra balığı tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayın
Hazır yarım kutu garnitürü tencereye ilave edin,ateşi kısınAyıklanmış balığın başını temiz bir tülbente sarıp tekrar tencereye koyun Bu arada daha önceki işlem sırasında konmuş olan soğan ve limonun alınmış olmasına dikkat edin Ayıklanmış balık etlerini çok küçük parçalara doğrayıp tencereye ilave edin, yeterince karabiber serpin, ince doğranmış sarımsakları ve bir çorba kaşığı tereyağ ilave edin
Ayrı bir kapta iki çorba kaşığı una tenceredeki sudan ilave ederek bulamaç haline getirin, yeterince inceltip tencereye tamamını dökün Tencereye doğranmış dereotu ilave edip hafif ateşte 1520 dakika pişirin
Not: 1 Limonu ,çorbayı içerken isteğe göre sıkmanız tavsiye olunur 2 Çorbayı indirdikten sonra, ayrı bir kasede bir yumurta ile bir limon suyunu çırpıp terbiye olarak ilave edebilirsiniz
Çorbaya uygun diğer balıklar: Balık çorbası her balıktan yapılabilir ancak aşağıdakiler en iyi lezzeti verir İskorpit, Adabeyi , Öksüz, Trança (kafası), Lagos (küçük boy)
Kırlangıç balığı , 300 gram (orta boy bir adet)
14 adet limon
1 çorba kaşığı sirke
4 diş sarımsak
12 konserve kutusu hazır garnitür
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağ,
1 çorba kaşığı un
12 demet dereotu (veya maydanoz)
Tuz,Karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencerenin içine balığı koyup suyla doldurunİçine 14 limon,1 adet kuru soğanın göbeği,1 çorba kaşığı sirke ile yeterince tuz koyup kaynatınKaynamaya başladıktan 5 dakika sonra balığı tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayın
Hazır yarım kutu garnitürü tencereye ilave edin,ateşi kısınAyıklanmış balığın başını temiz bir tülbente sarıp tekrar tencereye koyun Bu arada daha önceki işlem sırasında konmuş olan soğan ve limonun alınmış olmasına dikkat edin Ayıklanmış balık etlerini çok küçük parçalara doğrayıp tencereye ilave edin, yeterince karabiber serpin, ince doğranmış sarımsakları ve bir çorba kaşığı tereyağ ilave edin
Ayrı bir kapta iki çorba kaşığı una tenceredeki sudan ilave ederek bulamaç haline getirin, yeterince inceltip tencereye tamamını dökün Tencereye doğranmış dereotu ilave edip hafif ateşte 1520 dakika pişirin
Not: 1 Limonu ,çorbayı içerken isteğe göre sıkmanız tavsiye olunur 2 Çorbayı indirdikten sonra, ayrı bir kasede bir yumurta ile bir limon suyunu çırpıp terbiye olarak ilave edebilirsiniz
Çorbaya uygun diğer balıklar: Balık çorbası her balıktan yapılabilir ancak aşağıdakiler en iyi lezzeti verir İskorpit, Adabeyi , Öksüz, Trança (kafası), Lagos (küçük boy)