Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kırlangıç Çorbası (1) (4 Kişilik) PDT®

Kırlangıç Çorbası (1) (4 Kişilik) PDT®

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
MALZEMELER
Kırlangıç balığı , 300 gram (orta boy bir adet)
14 adet limon
1 çorba kaşığı sirke
4 diş sarımsak
12 konserve kutusu hazır garnitür
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağ,
1 çorba kaşığı un
12 demet dereotu (veya maydanoz)
Tuz,Karabiber


HAZIRLANIŞI
Bir tencerenin içine balığı koyup suyla doldurunİçine 14 limon,1 adet kuru soğanın göbeği,1 çorba kaşığı sirke ile yeterince tuz koyup kaynatınKaynamaya başladıktan 5 dakika sonra balığı tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayın
Hazır yarım kutu garnitürü tencereye ilave edin,ateşi kısınAyıklanmış balığın başını temiz bir tülbente sarıp tekrar tencereye koyun Bu arada daha önceki işlem sırasında konmuş olan soğan ve limonun alınmış olmasına dikkat edin Ayıklanmış balık etlerini çok küçük parçalara doğrayıp tencereye ilave edin, yeterince karabiber serpin, ince doğranmış sarımsakları ve bir çorba kaşığı tereyağ ilave edin
Ayrı bir kapta iki çorba kaşığı una tenceredeki sudan ilave ederek bulamaç haline getirin, yeterince inceltip tencereye tamamını dökün Tencereye doğranmış dereotu ilave edip hafif ateşte 1520 dakika pişirin
Not: 1 Limonu ,çorbayı içerken isteğe göre sıkmanız tavsiye olunur 2 Çorbayı indirdikten sonra, ayrı bir kasede bir yumurta ile bir limon suyunu çırpıp terbiye olarak ilave edebilirsiniz
Çorbaya uygun diğer balıklar: Balık çorbası her balıktan yapılabilir ancak aşağıdakiler en iyi lezzeti verir İskorpit, Adabeyi , Öksüz, Trança (kafası), Lagos (küçük boy)
 
858,466Konular
981,166Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt