Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kırma Böreği

Kırma Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
5 Adet yufka
Yarım kg Lor (Sakıpağa’nın kuru loru çok lezzetli oluyor)
2 yumurta
Yarım kg Yoğurt
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
Tuz

Hazırlanışı
Yumurta ve yoğurdu güzelce çırpıyoruz Yufkayı tezgaha açıp yarısına bu sosu sürüyoruz ve diğer yarısını üzerine kapatıp ıslatıp, yeniden açıyoruz Bu şekilde yufkanın her tarafı aynı şekilde soslanmış oluyor
Lorumuzu yarısına serpiştiriyoruz Yine yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıyoruz D şekline geliyor yani
Karşılıklı kenarlarından büzüştürüyoruz
4?er parmak kalınlığında kesip, yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim Ölçerek keselim ki hepsi aynı boyutta gözüksün, koparırken parçalanmasın
Tüm yufkayı aynı şekil hazırlayıp tepsiye yerleştiriyoruz
Kalan sosun içine tuz ve yağ ekliyoruz Bu sosu da tepsideki yufkaların üzerine döküp aralarına da girecek şekilde kaşıkla güzelce yayıyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz





 
858,496Konular
982,341Mesajlar
30,208Kullanıcılar
EvtenSon üye
Üst Alt