iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
5 Adet yufka
Yarım kg Lor (Sakıpağa’nın kuru loru çok lezzetli oluyor)
2 yumurta
Yarım kg Yoğurt
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
Tuz
Hazırlanışı
Yumurta ve yoğurdu güzelce çırpıyoruz Yufkayı tezgaha açıp yarısına bu sosu sürüyoruz ve diğer yarısını üzerine kapatıp ıslatıp, yeniden açıyoruz Bu şekilde yufkanın her tarafı aynı şekilde soslanmış oluyor
Lorumuzu yarısına serpiştiriyoruz Yine yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıyoruz D şekline geliyor yani
Karşılıklı kenarlarından büzüştürüyoruz
4?er parmak kalınlığında kesip, yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim Ölçerek keselim ki hepsi aynı boyutta gözüksün, koparırken parçalanmasın
Tüm yufkayı aynı şekil hazırlayıp tepsiye yerleştiriyoruz
Kalan sosun içine tuz ve yağ ekliyoruz Bu sosu da tepsideki yufkaların üzerine döküp aralarına da girecek şekilde kaşıkla güzelce yayıyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
5 Adet yufka
Yarım kg Lor (Sakıpağa’nın kuru loru çok lezzetli oluyor)
2 yumurta
Yarım kg Yoğurt
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
Tuz
Hazırlanışı
Yumurta ve yoğurdu güzelce çırpıyoruz Yufkayı tezgaha açıp yarısına bu sosu sürüyoruz ve diğer yarısını üzerine kapatıp ıslatıp, yeniden açıyoruz Bu şekilde yufkanın her tarafı aynı şekilde soslanmış oluyor
Lorumuzu yarısına serpiştiriyoruz Yine yufkanın diğer yarısını üzerine kapatıyoruz D şekline geliyor yani
Karşılıklı kenarlarından büzüştürüyoruz
4?er parmak kalınlığında kesip, yağladığımız fırın tepsisine yerleştirelim Ölçerek keselim ki hepsi aynı boyutta gözüksün, koparırken parçalanmasın
Tüm yufkayı aynı şekil hazırlayıp tepsiye yerleştiriyoruz
Kalan sosun içine tuz ve yağ ekliyoruz Bu sosu da tepsideki yufkaların üzerine döküp aralarına da girecek şekilde kaşıkla güzelce yayıyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz