iltasyazilim
FD Üye
Kırma Börek Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet yufka
İç Harç için;
*1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
*1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
*1 çay bardağı tulum peyniri
Sosu için;
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 şişe maden suyu
Kırma Börek Tarifi Yapılışı Kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize yakışacak lezzetli, çok zaman almadan yapabileceğiniz dışı çıtır içi yumuşacık bir börek
Öncelikle, iç harç için peynirler rendelenip bir kasede karıştırılır Yufka düz bir zemine serilip iç harç serpilir Karşılıklı iki kenar (alt ve üst) iki parmak genişliğinde içe katlanıp yufka büzdürülüp ortadan ikiye katlanıp yağlanmış tepsiye yerleştirilir Diğer yufkalarda aynı şekilde yapılır Ayrı yerde sos için, yumurta, süt, sıvı yağ ve maden suyu güzelce karıştırılıp böreğin üzerine dökülür 23 saat veya bir gece buzdolabında dinlendirilip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir
Afiyet olsun
*3 adet yufka
İç Harç için;
*1 çay bardağı beyaz peynir rendesi
*1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
*1 çay bardağı tulum peyniri
Sosu için;
*2 adet yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*1 şişe maden suyu
Kırma Börek Tarifi Yapılışı Kahvaltılarınıza ve çay saatlerinize yakışacak lezzetli, çok zaman almadan yapabileceğiniz dışı çıtır içi yumuşacık bir börek
Öncelikle, iç harç için peynirler rendelenip bir kasede karıştırılır Yufka düz bir zemine serilip iç harç serpilir Karşılıklı iki kenar (alt ve üst) iki parmak genişliğinde içe katlanıp yufka büzdürülüp ortadan ikiye katlanıp yağlanmış tepsiye yerleştirilir Diğer yufkalarda aynı şekilde yapılır Ayrı yerde sos için, yumurta, süt, sıvı yağ ve maden suyu güzelce karıştırılıp böreğin üzerine dökülür 23 saat veya bir gece buzdolabında dinlendirilip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir
Afiyet olsun