iltasyazilim
FD Üye
Kırmızı Barbunyalı Pilav – Patbap Tarifi İçin Malzemeler
*12 bardak kırmızı barbunya – mümkünse resimdekilerinden ( azuki beans )
*2 bardak pirinç
*1 tatlı kaşığı tuz
*İsteğe göre tereyağı ( aslında yağsız oluyor )
Kırmızı Barbunyalı Pilav – Patbap Tarifi Yapılışı Merhaba,
Patbap koreden bir pilav çeşiti
Bismillâhirrahmânirrahîm,
Barbunyaları yıkayıp süzün 4 bardak suyla tencereye koyup ilk 10 dakika yüksek ateşte pişirin, sonra kısık ateşte 50 dakika daha pişirin Bu azuki barbunyalarının pişme süresi Hangi barbunyanız varsa artık, onu pişirin Bir kenara alın piştikten sonra Barbunyaları süzün, suyunu başka bir kaba alın soğusun Dökmeyin Pirinçleri yıkayın Bir tencereye ilk önce pirinçleri koyun, üzerine pişmiş barbunyaları ekleyin Sonra barbunyanın suyundan 2 bardak tencereye ekleyin, tam iki bardak çıkmazsa eğer, üstüne su doldurun öyle ekleyin Ondan sonra tekrar 12 bardak su daha ekleyin, ve karıştırmadan tuzu ekleyip, kapağını örtüp 30 dakika dinlendirin Sonra 10 dakika orta ayarda pişirin Şimdi az karıştırın En son 10 dakika daha kısık ateşte pişirin Pilav hazır Bu pilav böyle yeniliyor Biz Türkler pilava yağ kattığımızdan, isteyenler yağ eritip ekleyebilirsiniz
Tarifi mangchinin internet sayfasında da bulabilirsiniz
Afiyet olsun
*12 bardak kırmızı barbunya – mümkünse resimdekilerinden ( azuki beans )
*2 bardak pirinç
*1 tatlı kaşığı tuz
*İsteğe göre tereyağı ( aslında yağsız oluyor )
Kırmızı Barbunyalı Pilav – Patbap Tarifi Yapılışı Merhaba,
Patbap koreden bir pilav çeşiti
Bismillâhirrahmânirrahîm,
Barbunyaları yıkayıp süzün 4 bardak suyla tencereye koyup ilk 10 dakika yüksek ateşte pişirin, sonra kısık ateşte 50 dakika daha pişirin Bu azuki barbunyalarının pişme süresi Hangi barbunyanız varsa artık, onu pişirin Bir kenara alın piştikten sonra Barbunyaları süzün, suyunu başka bir kaba alın soğusun Dökmeyin Pirinçleri yıkayın Bir tencereye ilk önce pirinçleri koyun, üzerine pişmiş barbunyaları ekleyin Sonra barbunyanın suyundan 2 bardak tencereye ekleyin, tam iki bardak çıkmazsa eğer, üstüne su doldurun öyle ekleyin Ondan sonra tekrar 12 bardak su daha ekleyin, ve karıştırmadan tuzu ekleyip, kapağını örtüp 30 dakika dinlendirin Sonra 10 dakika orta ayarda pişirin Şimdi az karıştırın En son 10 dakika daha kısık ateşte pişirin Pilav hazır Bu pilav böyle yeniliyor Biz Türkler pilava yağ kattığımızdan, isteyenler yağ eritip ekleyebilirsiniz
Tarifi mangchinin internet sayfasında da bulabilirsiniz
Afiyet olsun