Kırmızı Başlıklı Kız Pastası 1548685671 1548685671 kirmizibasliklikizpastasi5c4f116c65c3ckirmizibasliklikizpastasi5c4f116c65c3c http:wwwportakalagacicomphotosuncategorizedvisnelipasta2 Pandispanya İçin: 100gr tereyağı veya eşdeğer miktarda sıvıyağ 150gr toz şeker 3 yumurta 150gr un 1 paket kabartma tozu 2 yemek yemek kaşığı kakao 1 su bardağı komposto vişne (suyu süzülmüş) Krema için: 1,5 lt süt 1 yemek yemek kaşığı limon suyu 2 paket vanilya 3 yemek yemek kaşığı toz şeker 2 paket krema 2 paket krema sertleştirici 2 bardak vişne kompostosu suyu (veya vişne suyu) 23 paket vanilyalı puding 8 vişne her birine id 1548685671 1548685671 kirmizibasliklikizpastasi5c4f116d4edf9kirmizibasliklikizpastasi5c4f116d4edf9 http:wwwportakalagacicomphotosuncategorizedvisnelipasta1 Hazırlanması: Pastayı servis yapacağınız günden 3 gün önce 1,5lt sütü pak bir barbar koyup üzerine 1 yemek kaşığı limon ilave edin Kabın üzerini streçle kapatıp oda sıcaklığında 2 gün bekletin 2 gün daha sonra sütü bir tencereye alıp orta hararetli ateşte yarım saat süt tamamen kesilene dek ısıtın Süt kesilince ılınmasını bekleyin Bir kevgiri geniş bir kaseye oturtun, kevgire birkaç kat kağıt havlu serin ve süt kesiğini kevgire alın Üzerini bitmiş streçleyip buzdolabında bir gece bekletin Pandispanyayı aranje etmek için vişne ve kakao hariç bütün malzemeleri karıştırın Karışımın yarısını yağlanmış kek kalıbına dökün Kalan yarısına kakao karıştırın ve sade hamurun üstüne dökün En üste vişneleri serpip 175C fırında keki pişirin bu arada kremayı krema sertleştirici ile çırpın Yoğurt kıvamına gelen süt kesiğini şekerlerle karıştırıp ağır ağır kremaya ilave edin Kremanın bir kısmını dekor için ayırın (ayırdığınız kremayı dolaba kaldırın) Kek pişip soğuyunca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın Kek kalıbınızın halkasını baştan geçirip kremayı kekin üstüne yayınlama Bu halde 46 saat buzdolabında soğutun Servisten 1 saat önce pudingi vişne suyu ile pişirin Adamakıllı soğutup kremanın üstüne yayın Ayırdığınız krema ve vişnelerle üzerini süsleyin