Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

kırmızı benler tehlikeli mi

0
138

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Bendediğimiz şey bütünüyle nedir?
Ahali arasında genel olarak çok bambaşka şeylere bendeniyor Bunların aralarında gerçek anlamda ben denilen belirtiler, derinin rengini veren melanin maddesini yapan hücrelerden oluşanlar
Benler nasıl oluşurlar ve neden vardırlar?
Yaradılış sebebi emin belirli değil Ama esas olarak kişinin kendi yapısı, adamakıllı kendi genlerindeki özelliklere ast Bir kısmı doğumsal olabiliyor Sonra ortaya çıkanlarda bilhassa kalıtımsal yapıya ek olarak ultraviyolenin, yani güneşin etkisi çok büyük
Güneşin benlere etkisi nasıl oluyor?
Güneşi gördükçe keza sayıları artıyor çiğ da yapıları bozulup, dejenere olabiliyorlar Güneş etkisi derken, burada bilhassa ani ve yüksek dozdaki güneş çok önemli Özellikle yanık yapacak boyutta, kızarma, soyulma vs gibi durumlar, deri kanserine dönüşme riski taşıyabiliyorlar
Benlerin tehlikeli olup olmadıklarını görünüşlerinden anlamamız muhtemel mü?
Belli bir ölçüde anlaşılması mümkün bir defa benlerin sayısının çokluğu kayda değer Koyu renkteki benler, renk düzensizliği, örneğin bir benin içinde ansızın artı renk varsa bunlar da güvenli olmayan Hem normalde oval veya yuvarlar olan benlerin sınırları düzensiz, yani dantel gibi girintili çıkıntılıysa bu da riskli bir koşul Benlerin hareketlenmesi de bir o kadar manâlı Adi duran bir ben kısa vakit içersinde büyümeye veya tez renk değiştirmeye başlarsa, dikkatli olmak gerek Bunun yanına benlerin büyüklüğü de kayda değer Yarım santimden itibaren, önemli muhakkak bir tehlike taşıyorlar Benlerin bütününe bakarsar ve hepsini birdenbire değerlendirirsek, melanoma (kanser) dönüş riski yüzde bir civarındadır Yalnız yarım santimden sorna, yavaş yavaş kademeli olarak tehlike artar
Melanoma nasıl bir kanser türü?
Benlerden çıkan bir kanser tipi, yalnız cilt kanserleri yok, bütün kanser tiplerinin içinde en hızlı ilerleyen ve en fazla ölüme neden olan kanserlerdendirb Melonomun yüzde otuzbeşi benler üzerinde çıkıyor, diğerleri sağlam görünen cilt üzerinde çıkıyor
Peki, kanser riskini ortadan kaldırmak için ne yapmalıyız?
Yılda bir gibi belli aralıklarla hekim kontrolüne gidilmelib Bilhassa fazla sayıda beni olanlar için geçerli bu Bunun yanına güneşten korunmak fazla önemli Güneş cildi bid tetikleyici etmen üstelik benlerin korunmasında, zedelenmemelerine dikkatli olmak gerekir Çarpma, dövme, sürtme gibi
Et benleri de aynı riski taşıyor mu?
Çoğunlukla halkımız kabarık olan benlerin daha güvenli olmayan olduğunu düşünür Oysaki aksine, deriden kabarıklaştıkça tehlike azalır
Bir Takım insanlarda doğum lekesi gibi büyük benler vardır Bunlar da risk kapsamına giriyor mu?
Evet Bazılarında 5 cm, 15 cm gibi büyük benlere rastalayabiliyoruz Bunlarda ciddi oranlarda, özellikle 20 cm üzerine çıktığı zaman, yüzde onbeşleri bulan melanoma dönüş riski bulunuyor
Ben aldırmanın tehlikesi var mı?
Başlıca benler çıkarılınca kanser olunduğuna inanılır, fakat benin tamamının vücuttan atılmasıyla hiçbir şey olmaz Benden ve onun tehlikesinden kurtulmanın en sağlıklı yolu budur Ama ben cisim üzerinde dururken kesilir, koparılır veya takılıp düşme gibi nedenlerden koparsa, bu tehlikelidir
Ben aldırmak kolay bir operasyon mi?
Evet Benin çevresine iğneyle lokal hissizlik yapılıyor Işlem yarım saat değin sürüyor
Ben aldırdıktan daha sonra güneşe rahatlıkla çıkılabilir mi?
Ben aldırsan da aldırmasan da güneşe çıkmamak en iyisi Ben aldırmak, tehlikeden kurtulunduğu anlamına gelmiyor, çünkü aralıksız yenileri çıkabiliyor *

858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt