Kırmızı biber ağrıya karşısında Kırmızı acı biberde bulunan bir maddenin eklem iltihabı ve ağrılarında sürekli rahatlama sağladığı bildirildi ABD’nin Boston kentinde yapılan Amerikan Sancı Cemiyeti’nin yıllık toplantısında kırmızı acı biberin eklem iltihabı ve ağrılarına karşı iyi geldiğini ispatlayan uzmanlar, kırmızı bibere acılık veren ’capsaicin’ maddesinden 1000 mikrogram (1 gr) enjekte edilen şiddetli eklem ağrısı çeken hastaların ağrılarının büyük ölçüde azaldığını söylediler Kırmızı acı biberde yer alan laf konusu maddenin ağrıları azaltmakla kalmayıp tesirini beş haftaya dek sürdürdüğünü gösteren uzmanlar, ağrılardaki azalma ve rahatlamanın muhtemelen daha uzun zaman de devam edebileceğini ifade ettiler Uzmanlar ‘capsaicin’in ilk elden ağrı bölgesine enjekte edilmesi durumunda daha tesirli olduğunu da belirttiler