iltasyazilim
FD Üye
Kırmızı Biber Konservesi Tarifi İçin Malzemeler
*Salçalık kırmızı biber
*Tuz
*Konserve şişesi
*Yeni kavanoz kapağı
Kırmızı Biber Konservesi Tarifi Yapılışı Dilediğiniz kadar kırmızı biberi yıkayıp sap ve çekirdeklerini çıkarınız Tencere koyup üzerine biraz su gezdirip kapağını kapatıp kabuklar çıkacak ayarda haşlayınız Süzüp kabuklarını soyunuz Blendırdan geçirip tekrar ateşe koyup koyulaşana dek kaynatınız üzerine kalın tuzdan yemeğe tuz atar gibi gezdirip kaynarken sıcak sıcak konserve şişelerine doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriniz Üzerlerine bir örtü kapatıp sıcaklığı ile en az 12 saat bekletiniz Soguyunca yerine kaldırabilirsiniz Kapaklarin yeni olmasına özen gösterin ki hava almasın emeğiniz ziyan olmasın Acinca buzdolabında muhafaza ediniz Yarim kg kavanozlara koyarsanız taze taze açıp tüketmiş olursunuz
Ben 30 kg dan yaptım Kabuklarını*ayırmak için makineden çektirdim Cevrenizde böyle domates biberin kabuğunu çekirdeğini ayırarak çeken yerler varsa kolaylık olur Tabi makine çekince biraz daha sulu oluyor 34 saat kadar kaynattım İki yemek kaşığı kalın tuz attım Zaten konserve olduğu için fazla tuza gerek yok yemeklerin tuz ayarı değişmesin
Bu şekilde açınca ister yemeklerde isterseniz dilediğiniz şeylerle karıştırıp sos olarak kullanabilirsiniz
Afiyet olsun
*Salçalık kırmızı biber
*Tuz
*Konserve şişesi
*Yeni kavanoz kapağı
Kırmızı Biber Konservesi Tarifi Yapılışı Dilediğiniz kadar kırmızı biberi yıkayıp sap ve çekirdeklerini çıkarınız Tencere koyup üzerine biraz su gezdirip kapağını kapatıp kabuklar çıkacak ayarda haşlayınız Süzüp kabuklarını soyunuz Blendırdan geçirip tekrar ateşe koyup koyulaşana dek kaynatınız üzerine kalın tuzdan yemeğe tuz atar gibi gezdirip kaynarken sıcak sıcak konserve şişelerine doldurup kapağını sıkıca kapatıp ters çeviriniz Üzerlerine bir örtü kapatıp sıcaklığı ile en az 12 saat bekletiniz Soguyunca yerine kaldırabilirsiniz Kapaklarin yeni olmasına özen gösterin ki hava almasın emeğiniz ziyan olmasın Acinca buzdolabında muhafaza ediniz Yarim kg kavanozlara koyarsanız taze taze açıp tüketmiş olursunuz
Ben 30 kg dan yaptım Kabuklarını*ayırmak için makineden çektirdim Cevrenizde böyle domates biberin kabuğunu çekirdeğini ayırarak çeken yerler varsa kolaylık olur Tabi makine çekince biraz daha sulu oluyor 34 saat kadar kaynattım İki yemek kaşığı kalın tuz attım Zaten konserve olduğu için fazla tuza gerek yok yemeklerin tuz ayarı değişmesin
Bu şekilde açınca ister yemeklerde isterseniz dilediğiniz şeylerle karıştırıp sos olarak kullanabilirsiniz
Afiyet olsun