iltasyazilim
FD Üye
Kırmızı Biberli Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 tane kırmızı biber
*2 tane domates
*1 çay kaşığı salça
*1 çay kaşığı silme karabiber
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Biraz sıvı yağ
*Biraz tuz
*1 su bardağı etli kemik suyu ( bulyon da olur)
*1 5 su bardağı normal sıcak su
Kırmızı Biberli Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pilav tavamıza sıvı yağ tereyağ ve ince uzun doğranmış kırmızı biberleri koyalım Ocağın altını açıp kapağını kapatalım Biberler sotelensin Sonra rendelenmiş domatesleri ilave edelim suyunu çekene kadar kavrulsunlar Suyu çekmesine yakın salçayı da ekleyelim
Bulguru yıkayalım ve onuda ilave edelim Tuzunu atıp karıştıra karıştıra kavuralım 1 2 dk kavurduktan sonra kemik suyu ve sıcak suyunu ilave edelim Kapağını kapatıp kaynayınca en küçük ocağa alıp altını kısalım Yavaş yavaş kaynayarak pişirelim Piştikten sonra istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz Afiyet olsun
not: Ben kemik suyunu önceden pişirip kağıt bardaklara koyuyorum Sonra derin dondurucuda dondurup kağıt bardakları çıkarıyorum Daha sonra kullanmak için tekrar dondurucaya atıyorum Lezzetli yemekler yapabilmek için
*1 su bardağı pilavlık bulgur
*1 tane kırmızı biber
*2 tane domates
*1 çay kaşığı salça
*1 çay kaşığı silme karabiber
*1 yemek kaşığı tereyağ
*Biraz sıvı yağ
*Biraz tuz
*1 su bardağı etli kemik suyu ( bulyon da olur)
*1 5 su bardağı normal sıcak su
Kırmızı Biberli Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pilav tavamıza sıvı yağ tereyağ ve ince uzun doğranmış kırmızı biberleri koyalım Ocağın altını açıp kapağını kapatalım Biberler sotelensin Sonra rendelenmiş domatesleri ilave edelim suyunu çekene kadar kavrulsunlar Suyu çekmesine yakın salçayı da ekleyelim
Bulguru yıkayalım ve onuda ilave edelim Tuzunu atıp karıştıra karıştıra kavuralım 1 2 dk kavurduktan sonra kemik suyu ve sıcak suyunu ilave edelim Kapağını kapatıp kaynayınca en küçük ocağa alıp altını kısalım Yavaş yavaş kaynayarak pişirelim Piştikten sonra istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz Afiyet olsun
not: Ben kemik suyunu önceden pişirip kağıt bardaklara koyuyorum Sonra derin dondurucuda dondurup kağıt bardakları çıkarıyorum Daha sonra kullanmak için tekrar dondurucaya atıyorum Lezzetli yemekler yapabilmek için