iltasyazilim
FD Üye
Kırmızı Erik Kompostosu Tarifi İçin Malzemeler
*5 kilo kırmızı erik
*2 kase şeker ( çorba kasesi)
*Su
Kırmızı Erik Kompostosu Tarifi Yapılışı Erikler güzelce ayıklanır Bol su ile yıkanır büyük bir tencereye alınır Eriklerin yaklaşık 5 kiloydu 3 büyük 4 küçük şişe çıktı İhtiyacınıza göre erik alabilirsiniz Erikleri büyükçe bir tencereye alin ve eriklerin iki katı su ekleyin bunu göz kararı ayarlıyoruz Eriklerin altını açın ve kaynamasını bekleyin kapağını *kapatıp gitmeyin kaynar kaynamaz taşabilir Kaynayıp rengi çıkınca şeker ilave edin Bunu damak tadınıza ve eriğinizin ekşiliğine göre ayarlayabilirsiniz Şekeri kattıktan sonra en az beş dakika kaynatın Daha sonra kaynar vaziyette süzgeçten geçirdiğiniz erik kompostosunu şişelere doldurup kapaklarını kapatın Ben kompostoyu erikleriyle şişelere koymadım Kaynayan erikler çok fazla eriyip dağıldığı için hoş bir görüntüsü olmuyor Bu şekilde süzerek meyve konsantresi şeklinde sakladım Siz istediğiniz gibi şişeleyebilirsiniz Şişeler bir bezin üzerine sıralanır Üzeri sofra bezi ile örtülür 810 saat bekledikten sonra üzeri açık 45 saat kadar daha bekletilir Daha sonra ışık görmeyen bir yerde muhafaza edilir Kışın afiyetle yenir
*5 kilo kırmızı erik
*2 kase şeker ( çorba kasesi)
*Su
Kırmızı Erik Kompostosu Tarifi Yapılışı Erikler güzelce ayıklanır Bol su ile yıkanır büyük bir tencereye alınır Eriklerin yaklaşık 5 kiloydu 3 büyük 4 küçük şişe çıktı İhtiyacınıza göre erik alabilirsiniz Erikleri büyükçe bir tencereye alin ve eriklerin iki katı su ekleyin bunu göz kararı ayarlıyoruz Eriklerin altını açın ve kaynamasını bekleyin kapağını *kapatıp gitmeyin kaynar kaynamaz taşabilir Kaynayıp rengi çıkınca şeker ilave edin Bunu damak tadınıza ve eriğinizin ekşiliğine göre ayarlayabilirsiniz Şekeri kattıktan sonra en az beş dakika kaynatın Daha sonra kaynar vaziyette süzgeçten geçirdiğiniz erik kompostosunu şişelere doldurup kapaklarını kapatın Ben kompostoyu erikleriyle şişelere koymadım Kaynayan erikler çok fazla eriyip dağıldığı için hoş bir görüntüsü olmuyor Bu şekilde süzerek meyve konsantresi şeklinde sakladım Siz istediğiniz gibi şişeleyebilirsiniz Şişeler bir bezin üzerine sıralanır Üzeri sofra bezi ile örtülür 810 saat bekledikten sonra üzeri açık 45 saat kadar daha bekletilir Daha sonra ışık görmeyen bir yerde muhafaza edilir Kışın afiyetle yenir