iltasyazilim
FD Üye
Kırmızı Erik ?urubu Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 kg koyu kırmızı erik
*3 su bardağı toz şeker
*3 lt su
*Çubuk tarçın
*Karanfil
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Kırmızı Erik ?urubu Tarifi Yapılışı
Eriklerimizi güzelce yıkıyoruz, sap varsa ayıklıyoruz Suyu şekeri ve erikleri tencereye alıp kaynatıyoruz Kaynadıktan sonra orta ateşe alıp kaynatmaya devam ediyoruz Bu sırada limon suyu ekliyoruz Rengi zaten çabucak koyulaşıyor Erikler iyice yumuşayıncaya hatta çekirdekleri kolayca çıkmaya başlayana kadar kaynatıyoruz Son beş dk da tarçın ve 56 tane karanfili de koyuyoruz Soğumaya bırakıyoruz Soğuyunca ince telli un eleme süzgecinden geçirip ben 1 5 lt lik şişelere doldurdum Yaklaşık 3 şişe cıktı Çok çok tatlı değil bu ölçü bu yüzden isterseniz tadına bakıp ilave edebilirsiniz ama bence yeterli Kıvamlı ve keskin olursa bardağınızda sulandırıp da içebilirsiniz Ayrılan erik posalarına gelince onları da bir süzgeçten geçirip çekirdek ve kabuklarından ayırıyorum Çıkan erik posasını şeker ilave etmeden biraz daha kaynatıp marmelat kıvamına getirip afiyetle yiyebilirsiniz Afiyet olsun
*1, 5 kg koyu kırmızı erik
*3 su bardağı toz şeker
*3 lt su
*Çubuk tarçın
*Karanfil
*1 tatlı kaşığı limon suyu
Kırmızı Erik ?urubu Tarifi Yapılışı
Eriklerimizi güzelce yıkıyoruz, sap varsa ayıklıyoruz Suyu şekeri ve erikleri tencereye alıp kaynatıyoruz Kaynadıktan sonra orta ateşe alıp kaynatmaya devam ediyoruz Bu sırada limon suyu ekliyoruz Rengi zaten çabucak koyulaşıyor Erikler iyice yumuşayıncaya hatta çekirdekleri kolayca çıkmaya başlayana kadar kaynatıyoruz Son beş dk da tarçın ve 56 tane karanfili de koyuyoruz Soğumaya bırakıyoruz Soğuyunca ince telli un eleme süzgecinden geçirip ben 1 5 lt lik şişelere doldurdum Yaklaşık 3 şişe cıktı Çok çok tatlı değil bu ölçü bu yüzden isterseniz tadına bakıp ilave edebilirsiniz ama bence yeterli Kıvamlı ve keskin olursa bardağınızda sulandırıp da içebilirsiniz Ayrılan erik posalarına gelince onları da bir süzgeçten geçirip çekirdek ve kabuklarından ayırıyorum Çıkan erik posasını şeker ilave etmeden biraz daha kaynatıp marmelat kıvamına getirip afiyetle yiyebilirsiniz Afiyet olsun