iltasyazilim
FD Üye
Kırmızı Erikli Alt Üst Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt 1, 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu(silme) 1 çay kaşığı karbonat Yarım çay kaşığı tuz 1 paket vanilya Erikler için;
15 adet kırmızı erik 1 5 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı toz şeker
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 45dk
Kırmızı Erikli Alt Üst Kek Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar Umarım hepimiz için güzel bir gün olur Ama bunun için bizim de çaba sarf etmemiz gerektiğini düşünüyorum Mesela lezzetli, güzel görünen mis kokulu bir kek yapmak gayet mutlu hissettirebilir Tam da mevsimiyken kırmızı erikli altüst kek yapmak buna biçilmiş kaftan
Erikleri önce ikiye sonra her yarım parçayı üçe bölelim Genişçe bir tavaya tereyağını alıp eritelim 2 yemek kaşığı toz şeker ve dilimlediğimiz erikleri ekleyip yavaş yavaş karıştırarak erikler suyunu salıp köpük köpük olana kadar pişirelim (erikleri eritmeden)
Bir kapta tereyağı ve şekeri krema kıvamı alana kadar çırpalım Yumurta, yoğurt ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edelim Ayrı bir kapta, un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırıp sıvı kek karışımına ekleyelim Un diğer malzemeyle karışana kadar çırpalım (fazla çırpmayın) Hamur diğer kek hamurlarına kıyasla biraz daha koyu olacak Kek kalıbının tabanına yapışmaz fırın kağıdı serelim ve üzerine erikleri sık bir şekilde boşluk bırakmadan dizelim kalan suyunu da üstüne gezdirelim, sonrasında kek hamurunu eriklerin üstüne döküp yayalım Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 4045 dakika arası kontrollü pişirelim Piştiğini kürdanla kontrol edelim Pişen keki 20 dk kadar dinlendirdikten sonra, keki kalıbın kenarlarından keskin bir bıçakla ayıralım servis tabağınıza ters çevirelim 12 dakika bu şekilde bekledikten sonra pişirme kağıdını dikkatlice üzerinden kaldıralım Nefis kekimiz hazır Yanında dondurma ile de deneyebilirsiniz
Kek için;
6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt 1, 5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu(silme) 1 çay kaşığı karbonat Yarım çay kaşığı tuz 1 paket vanilya Erikler için;
15 adet kırmızı erik 1 5 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı toz şeker
Kaç Kişilik: 810
Hazırlama: 25dk
Pişirme: 45dk
Kırmızı Erikli Alt Üst Kek Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar Umarım hepimiz için güzel bir gün olur Ama bunun için bizim de çaba sarf etmemiz gerektiğini düşünüyorum Mesela lezzetli, güzel görünen mis kokulu bir kek yapmak gayet mutlu hissettirebilir Tam da mevsimiyken kırmızı erikli altüst kek yapmak buna biçilmiş kaftan
Erikleri önce ikiye sonra her yarım parçayı üçe bölelim Genişçe bir tavaya tereyağını alıp eritelim 2 yemek kaşığı toz şeker ve dilimlediğimiz erikleri ekleyip yavaş yavaş karıştırarak erikler suyunu salıp köpük köpük olana kadar pişirelim (erikleri eritmeden)
Bir kapta tereyağı ve şekeri krema kıvamı alana kadar çırpalım Yumurta, yoğurt ve vanilyayı da ekleyip çırpmaya devam edelim Ayrı bir kapta, un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırıp sıvı kek karışımına ekleyelim Un diğer malzemeyle karışana kadar çırpalım (fazla çırpmayın) Hamur diğer kek hamurlarına kıyasla biraz daha koyu olacak Kek kalıbının tabanına yapışmaz fırın kağıdı serelim ve üzerine erikleri sık bir şekilde boşluk bırakmadan dizelim kalan suyunu da üstüne gezdirelim, sonrasında kek hamurunu eriklerin üstüne döküp yayalım Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 4045 dakika arası kontrollü pişirelim Piştiğini kürdanla kontrol edelim Pişen keki 20 dk kadar dinlendirdikten sonra, keki kalıbın kenarlarından keskin bir bıçakla ayıralım servis tabağınıza ters çevirelim 12 dakika bu şekilde bekledikten sonra pişirme kağıdını dikkatlice üzerinden kaldıralım Nefis kekimiz hazır Yanında dondurma ile de deneyebilirsiniz