iltasyazilim
FD Üye
Oldukça pozitif et tüketiriz Ülkemizde tüketebileceğimiz pek çok bambaşka et çeşidini satın almamız olası Bunlardan en popüler olanları ise tavuk eti, balık eti, kırmızı et ve hindi eti şeklinde sıralayabiliriz Peki kırmızı eti diğer etlerden ayrıcalıklı kılan nedir ve de en kayda değer soru ise kırmızı et alırken mutlaka uyarı etmemiz gerekenler nelerdir? Bilhassa dinç bir yaşama tartma veriyorsanız kırmızı et alırken, bekletirken, yemeğini yaparken dikkat etmeniz ve göz önünde bulundurmanız gereken bazı manâlı ipuçları var
Eti Nereden Satın Alıyorsunuz?
Eti nereden satın aldığınız en önemli konulardan birisidir çünkü imal aşamasında bilhassa dış etkenlerin bağışıklığının büyük oranda kırmızı etin yapısına emilim göstermesi çok daha kolaydır Bu yüzden bilhassa kırmızı etin kesim aşamasında dış etkenlerin yani ortamın yerinde olması manâlı bir konudur Somurtkan takdirde ete bulaşacak zararlı mikropların, ilk elden vücudumuza emilim göstermesi kolaydır Bu yüzden tedbirli olun ve güvenmediğiniz yerlerden kırmızı et satın almayın
Etin Rengine Odaklanın!
Dikkat aradığınız kırmızı et ve eğer gördüğünüz etler renk olarak size ayrı geldiyse uzaktan durmalısınız Zira laf konusu etlerin olasılıkla ideal tüketim tarihi geçmiş olabilir yada istenilen kalite de yerinde kesilmemiş de olabilir Etin yapısına uyarı edin, arada yağ yolları vardır ama orjinal rengi daha çok kırmızıya yakındır kimileri koyu pembe olarak da betimleme eder oysa her iki renk tanımlaması da kırmızı et türü için geçerli bir tanımlamadır
Sindirim Sisteminizi Yormamalıdır
Bir kırmızı et yeterince dinlendirilmediğinde, siz bu etten ne tür bir yemek yaparsanız yapın, sindirim sisteminizi zorlayacaktır Çünkü et belkide pişmiş olarak görünecek ama halen çiğ ve sert olduğundan nedeniyle sindirim sisteminizi zorlayacaktır O halde dikkat etmeniz gereken şey etin yeterince dinlendirilmiş olmasıdır çünkü kesildikten kısa bir süre daha sonra kırmızı etten herhangi bir yemeği yapmaya kalktığınızda başarısız sonuçlanacaktır Bu yüzden etin dinlendirilmesi önemli bir konudur
Önce Sağlık Durumu!
Uygun şartlarda kesilmeyen, yerinde saklama koşullarında bekletilmeyen, tarihi geçmiş, rengi bozuk ve de kötü kokan bir kırmızı etin insan sağlığına önemli bir şekilde zarar verebileceğini unutmayın Amerika ve Avrupada bazı sıhhat araştırma merkezlerinde kırmızı etin yerinde kalite standartlarında tüketicilere sunulmadığında ciddi afiyet sorunlarının ortaya çıktığı birçok süre bir tartışma konusu olmuştur Bu yüzden kırmızı eti özellikle satın alma aşamasında tedbirli olmalısınız
Keza evinizde saklamaya karar verdiyseniz, bunun için de uygun koşulları bilmelisiniz Birçok süre kırmızı etlerinizi sadece buzdolabına düzenlemek tatmin edici olmayabilir öte taraftan gizleme süresinin çok eksik olduğu aşina kırmızı etler, en kolay bozulabilen et türlerinden birisidir Hatta bu oranı bir tavuk etinin biçimsizleşme süresi ile kıyasladığımızda yaklaşık olarak yarı yarıyadır!
Kırmızı Eti Büyük Marketlerden Satın Alın
Çevrenizde, adını duyurmuş ve bilinen büyük marketler mutlaka vardır Bu marketler bilhassa etlerin kalite standartları konusunda hassastırlar çünkü denetimleri epeyce sık yapılmakta ve de ilgili marka ve kuruluşların itibarı da son derece önemlidir Dolayısıyla büyük marketlerden alacağınız etler büyük ölçüde fazla daha sağlıklı olacaktır Burada fiyatını çok pozitif önemsememeniz önerilir çünkü hiç bir şey sağlığınızdan daha kayda değer değildir biraz daha artı fiyat ödersiniz fakat daha dinç ve akşam evinizde leziz bir kırmızı et yiyebileceğiniz yemeğinizi yapabilirsiniz
Kırmızı et satın alırken nelere uyarı edilmeli genel olarak bir kaç başlık aşağıda açıklamaya çalıştık Kırmızı eti hem satın alma aşaması keza de gizleme aşamasında olsun diğer et türleriyle karşılaştırmak ise yanlıştır Bu yüzden etler hakkında genel bir gösterme yürütmek hatalı olacaktır
Eti Nereden Satın Alıyorsunuz?
Eti nereden satın aldığınız en önemli konulardan birisidir çünkü imal aşamasında bilhassa dış etkenlerin bağışıklığının büyük oranda kırmızı etin yapısına emilim göstermesi çok daha kolaydır Bu yüzden bilhassa kırmızı etin kesim aşamasında dış etkenlerin yani ortamın yerinde olması manâlı bir konudur Somurtkan takdirde ete bulaşacak zararlı mikropların, ilk elden vücudumuza emilim göstermesi kolaydır Bu yüzden tedbirli olun ve güvenmediğiniz yerlerden kırmızı et satın almayın
Etin Rengine Odaklanın!
Dikkat aradığınız kırmızı et ve eğer gördüğünüz etler renk olarak size ayrı geldiyse uzaktan durmalısınız Zira laf konusu etlerin olasılıkla ideal tüketim tarihi geçmiş olabilir yada istenilen kalite de yerinde kesilmemiş de olabilir Etin yapısına uyarı edin, arada yağ yolları vardır ama orjinal rengi daha çok kırmızıya yakındır kimileri koyu pembe olarak da betimleme eder oysa her iki renk tanımlaması da kırmızı et türü için geçerli bir tanımlamadır
Sindirim Sisteminizi Yormamalıdır
Bir kırmızı et yeterince dinlendirilmediğinde, siz bu etten ne tür bir yemek yaparsanız yapın, sindirim sisteminizi zorlayacaktır Çünkü et belkide pişmiş olarak görünecek ama halen çiğ ve sert olduğundan nedeniyle sindirim sisteminizi zorlayacaktır O halde dikkat etmeniz gereken şey etin yeterince dinlendirilmiş olmasıdır çünkü kesildikten kısa bir süre daha sonra kırmızı etten herhangi bir yemeği yapmaya kalktığınızda başarısız sonuçlanacaktır Bu yüzden etin dinlendirilmesi önemli bir konudur
Önce Sağlık Durumu!
Uygun şartlarda kesilmeyen, yerinde saklama koşullarında bekletilmeyen, tarihi geçmiş, rengi bozuk ve de kötü kokan bir kırmızı etin insan sağlığına önemli bir şekilde zarar verebileceğini unutmayın Amerika ve Avrupada bazı sıhhat araştırma merkezlerinde kırmızı etin yerinde kalite standartlarında tüketicilere sunulmadığında ciddi afiyet sorunlarının ortaya çıktığı birçok süre bir tartışma konusu olmuştur Bu yüzden kırmızı eti özellikle satın alma aşamasında tedbirli olmalısınız
Keza evinizde saklamaya karar verdiyseniz, bunun için de uygun koşulları bilmelisiniz Birçok süre kırmızı etlerinizi sadece buzdolabına düzenlemek tatmin edici olmayabilir öte taraftan gizleme süresinin çok eksik olduğu aşina kırmızı etler, en kolay bozulabilen et türlerinden birisidir Hatta bu oranı bir tavuk etinin biçimsizleşme süresi ile kıyasladığımızda yaklaşık olarak yarı yarıyadır!
Kırmızı Eti Büyük Marketlerden Satın Alın
Çevrenizde, adını duyurmuş ve bilinen büyük marketler mutlaka vardır Bu marketler bilhassa etlerin kalite standartları konusunda hassastırlar çünkü denetimleri epeyce sık yapılmakta ve de ilgili marka ve kuruluşların itibarı da son derece önemlidir Dolayısıyla büyük marketlerden alacağınız etler büyük ölçüde fazla daha sağlıklı olacaktır Burada fiyatını çok pozitif önemsememeniz önerilir çünkü hiç bir şey sağlığınızdan daha kayda değer değildir biraz daha artı fiyat ödersiniz fakat daha dinç ve akşam evinizde leziz bir kırmızı et yiyebileceğiniz yemeğinizi yapabilirsiniz
Kırmızı et satın alırken nelere uyarı edilmeli genel olarak bir kaç başlık aşağıda açıklamaya çalıştık Kırmızı eti hem satın alma aşaması keza de gizleme aşamasında olsun diğer et türleriyle karşılaştırmak ise yanlıştır Bu yüzden etler hakkında genel bir gösterme yürütmek hatalı olacaktır