Kırmızı et ömrü kısaltıyor Her öğün kırmızı et tüketenlerin ömürlerinin daha kısa olduğu ortaya çıktı Amerikan Ulusal Afiyet Enstitüsü kadar yapılan bir araştırmaya tarafından, sık sık kırmızı et tüketenlerin ölümcül hastalıklara yakalanma riskinin yüzde 50 daha pozitif olduğu belirtildi Enstitü araştırmayı 545 bin birey üstünde gerçekleştirdi Yaşları 50 ile 71 aralarında değişen 545 bin birey 10 yıl baştan başa takibe alındı Sonuç ise dehşet: Erkek deneklerin yüzde 11, kadınların ise yüzde 16'sı daha az et yemiş olsaydı, daha uzun yaşayacaktı Araştırmada sigara içme ve fazla kilo dikkatte alınmadı KANSER VE KALPTEN VEFAT RİSKİ ÇOK BÜYÜK Haftada en fazla 150 gram kırmızı et tüketenler ile günde 250 gram kırmızı et yiyenler aralarında yapılan araştırmada ürkütücü sonuçlar ortaya çıktı Günde 250 gram kırmızı et bitiren erkeklerde kanserden ölme riski yüzde 22, kalp krizinden hayatını kaybetme riski ise yüzde 27 daha yüksek Bu koşul kadınlarda ise kanserden ölme riskini yüzde 20, yürek krizinden hayatını kaybetme riskini ise yüzde 50 oranında arttırıyor