Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kırmızı Et, Şeker Hastalığı Riskinin Artmasına Sebep Olabilir

Kırmızı Et, Şeker Hastalığı Riskinin Artmasına Sebep Olabilir
0
66

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Kırmızı Et, Diyabet Riskinin Artmasına Sebep Olabilir

Araştırmacılar, kırmızı et ile şeker hastalığı arasındaki irtibatı ortaya koymak için üç farklı çalışmayı ele aldılar Bu çalışmalara katılan 149000 kişinin diyetleriyle amaca uygun suallere, 1216 sene süreyle her dört yılda bir verdikleri cevaplar incelendi Yedikleri kırmızı et miktarını artıran kişilerde dört takvim dönemde şeker hastalığı gelişme riski % 48 daha fazlaydı Bu yükselme 40 gram değin ek kırmızı et yiyenlerde bile görüldü Diyetlerinde kırmızı eti azaltanlarda şeker hastalığı gelişme riski, kırmızı et tüketiminde değiştirme olmayanlara göre, % 14 daha azdı



Bir Takım araştırmacılar, diyabet riskindeki artıştan kırmızı et tüketiminden fazla, kırmızı ette bol bulunan batmış yağların tüketiminin artışının yükümlü olduğuna inanıyor şeker hastalığı dünyada, hususiyle gelişmiş ülkelerde, neredeyse bir salgın hâlini almıştır Meselâ ABD'de her yüz kişiden sekizinde diyabet bulunmakta ve bu nispet 65 yaşın üstündekilerde % 27'ye yükselmektedir Araştırmanın neticeleri JAMA Internal Medicine dergisinde yayımlandı *
 
858,496Konular
982,322Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt