iltasyazilim
FD Üye
Kırmızı Kadife Kek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı ayran veya kefir
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 dolu yemek kaşığı kakao
*1 tatlı kaşığı elma sirkesi
*1 tatlı kaşığı gıda boyası
*1 fiske tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı karbonat
*3 su bardağı un
Kalıbı yağlamak için
*Yumuşak margarin
Kırmızı Kadife Kek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpma kaplarına alalım
*Yumurta beyazına bir fiske tuz atıp mikserle köpük köpük, kremşanti gibi olana dek çırpalım
*Yumurta sarılarına da şekerini atıp beyazlaşana dek mikserle çırpalım
*Üzerine ayranı, sirkeyi ve sıvı yağı katıp mikserin düşük ayarında çırpma ya devam edelim
*Sonra gıda boyasını katıp çırpalım
*Daha sonra elediğimiz unu, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı spatulayla yavaş yavaş katıp karıştıralım
*Son olarakta kar haline getirdiğimiz
yumurta aklarını 3 defada spatula ile alttan üstten yavaşça karıştırarak katalım
*Yağlayıp unladığımız kalıbımıza hamurumuzu dökelim ve hafif sallayarak yayalım
*Önceden ısıtılmış 175 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirelim
*Kekimiz soğuyunca ters çevirip kalıptan çıkaralım
*4 adet yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı ayran veya kefir
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 dolu yemek kaşığı kakao
*1 tatlı kaşığı elma sirkesi
*1 tatlı kaşığı gıda boyası
*1 fiske tuz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 çay kaşığı karbonat
*3 su bardağı un
Kalıbı yağlamak için
*Yumuşak margarin
Kırmızı Kadife Kek Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı ayrı çırpma kaplarına alalım
*Yumurta beyazına bir fiske tuz atıp mikserle köpük köpük, kremşanti gibi olana dek çırpalım
*Yumurta sarılarına da şekerini atıp beyazlaşana dek mikserle çırpalım
*Üzerine ayranı, sirkeyi ve sıvı yağı katıp mikserin düşük ayarında çırpma ya devam edelim
*Sonra gıda boyasını katıp çırpalım
*Daha sonra elediğimiz unu, kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı spatulayla yavaş yavaş katıp karıştıralım
*Son olarakta kar haline getirdiğimiz
yumurta aklarını 3 defada spatula ile alttan üstten yavaşça karıştırarak katalım
*Yağlayıp unladığımız kalıbımıza hamurumuzu dökelim ve hafif sallayarak yayalım
*Önceden ısıtılmış 175 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirelim
*Kekimiz soğuyunca ters çevirip kalıptan çıkaralım
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.