iltasyazilim
FD Üye
Kırmızı Köz Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo kırmızı kapya biber
*2 çay bardağı sirke
*İsteğe göre tuz
*4 diş sarımsak
*2 çay bardağı sıvı yağ
Kırmızı Köz Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Kırmızı biberler yıkanıp fırın tepsisine alınır ,fırın beş dk önceden ızgara bolumu açılıp beklenir ve biber tepsisi fırına verilir Biberlerin üstü olduktan sonra tepsiyi çıkarıp biberleri ters yüz edip tekrar fırına verilir biberin diğer tarafı da olduktan sonra Tepsi fırından alınır soğuması için beklenir Biberler ıldıktan sonra kabukları soyulur ve içleri temizlenip arzuya göre doğranır Ben yemeklik doğradım Doğrandıktan sonra bir süzgece alınıp bir saat suyunu salmasını bekleriz Suyunu saldıktan sonra bir kapta içine sirkesi ,tuzu, sarımsağı sıvı yağı eklenir ve güzelce karıştırılıp bi kavanoza alınır Kapağı güzelce kapatılır Olması için en az 15 gün beklenmeli yoksa bir hafta sonra açarsanız *size tadı güzel gelmeyecektir Şimdiden afiyet olsun
*3 kilo kırmızı kapya biber
*2 çay bardağı sirke
*İsteğe göre tuz
*4 diş sarımsak
*2 çay bardağı sıvı yağ
Kırmızı Köz Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Kırmızı biberler yıkanıp fırın tepsisine alınır ,fırın beş dk önceden ızgara bolumu açılıp beklenir ve biber tepsisi fırına verilir Biberlerin üstü olduktan sonra tepsiyi çıkarıp biberleri ters yüz edip tekrar fırına verilir biberin diğer tarafı da olduktan sonra Tepsi fırından alınır soğuması için beklenir Biberler ıldıktan sonra kabukları soyulur ve içleri temizlenip arzuya göre doğranır Ben yemeklik doğradım Doğrandıktan sonra bir süzgece alınıp bir saat suyunu salmasını bekleriz Suyunu saldıktan sonra bir kapta içine sirkesi ,tuzu, sarımsağı sıvı yağı eklenir ve güzelce karıştırılıp bi kavanoza alınır Kapağı güzelce kapatılır Olması için en az 15 gün beklenmeli yoksa bir hafta sonra açarsanız *size tadı güzel gelmeyecektir Şimdiden afiyet olsun