iltasyazilim
FD Üye
Kırmızı Mercimek Çorbası (Buzlukta) Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı kırmızı mercimek
*2 adet orta boy patates
*2 adet orta boy havuç
*1 adet büyük boy soğan
*2 tablet et yada tavuk suyu
(Ben kendi yaptığım buzlukta tablet halinde dondurduğum et yada tavuk suyundan kullanıyorum siz et yada tavuk suyunu taze de kullanabilir yada arzuya göre hazır tabletlerden de katabilirsiniz)
*Tuz
*Biraz kimyon
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı Mercimek Çorbası (Buzlukta) Tarifi Yapılışı Büyükçe bir tencereye ağzına 23 parmak kalacak şekilde su konulur İçerisine un ve tereyağ hariç tüm malzemeler irili olarak doğranır tuz ve kimyon eklenir kaynamaya bırakılır (Kimyon gazını alma amaçlı konulmaktadır ) yumuşayan tüm malzemeler blenderdan geçirilir ve çorba neredeyse hazır haldedir Ben bu aşamada çorbayı ikiye ayırıyorum Neredeyse 10 kepçe kadar buzdolabı poşetine dolduruyorum ve daha sonra hemen acil durum çorbası olması için buzluğa atıyorum Bu şekilde elinizin altında hemen pişmeye hazır çorbanız bulunuyor Geri kalan 10 kepçe çorbayı ise; tereyağ ve ununu kavuruyoruz un kokusu çıkınca kaynamış su ilave ederek inceltiyoruz Yavaş yavaş kepçe kepçe çorbamızı ilave ediyoruz Tuzumuz eksikse ekleyebiliriz koyu kıvamda ise de biraz daha sıcak su ile inceltebiliriz Servis etmeden önce kırmızı biberli tereyağlı sos ekleyebilirsiniz Afiyet olsun
Not:Buzlukta sakladığımız çorbamızı ben en geç 1 ay içinde tüketiyorum Buzluktan adığımız gibi direk kavrulup inceltimiş karışımımıza ekleyebilirsiniz O kendini sıcak suda bırakacaktır Bu şekilde zamandan da tasarruf etmiş olursunuz Denemenizi tavsiye ederim
*
*1 çay bardağı kırmızı mercimek
*2 adet orta boy patates
*2 adet orta boy havuç
*1 adet büyük boy soğan
*2 tablet et yada tavuk suyu
(Ben kendi yaptığım buzlukta tablet halinde dondurduğum et yada tavuk suyundan kullanıyorum siz et yada tavuk suyunu taze de kullanabilir yada arzuya göre hazır tabletlerden de katabilirsiniz)
*Tuz
*Biraz kimyon
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ
Kırmızı Mercimek Çorbası (Buzlukta) Tarifi Yapılışı Büyükçe bir tencereye ağzına 23 parmak kalacak şekilde su konulur İçerisine un ve tereyağ hariç tüm malzemeler irili olarak doğranır tuz ve kimyon eklenir kaynamaya bırakılır (Kimyon gazını alma amaçlı konulmaktadır ) yumuşayan tüm malzemeler blenderdan geçirilir ve çorba neredeyse hazır haldedir Ben bu aşamada çorbayı ikiye ayırıyorum Neredeyse 10 kepçe kadar buzdolabı poşetine dolduruyorum ve daha sonra hemen acil durum çorbası olması için buzluğa atıyorum Bu şekilde elinizin altında hemen pişmeye hazır çorbanız bulunuyor Geri kalan 10 kepçe çorbayı ise; tereyağ ve ununu kavuruyoruz un kokusu çıkınca kaynamış su ilave ederek inceltiyoruz Yavaş yavaş kepçe kepçe çorbamızı ilave ediyoruz Tuzumuz eksikse ekleyebiliriz koyu kıvamda ise de biraz daha sıcak su ile inceltebiliriz Servis etmeden önce kırmızı biberli tereyağlı sos ekleyebilirsiniz Afiyet olsun
Not:Buzlukta sakladığımız çorbamızı ben en geç 1 ay içinde tüketiyorum Buzluktan adığımız gibi direk kavrulup inceltimiş karışımımıza ekleyebilirsiniz O kendini sıcak suda bırakacaktır Bu şekilde zamandan da tasarruf etmiş olursunuz Denemenizi tavsiye ederim
*