iltasyazilim
FD Üye
Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*3 su bardağı su (su miktarı arttırılabilir)
*2, 5 su bardağı köftelik bulgur
*2 büyük boy kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı nar ekşisi (köfteyi şekillendirmek için)
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimekle su bir tencereye alınarak kısık ateşte pişirilir Mercimekler pişince ocaktan alınarak bulgur eklenir ve karıştırılır Bulgurların şişmesi için tencerenin kapağı kapatılarak 1520 dakika beklenir Diğer tarafta tavaya bir miktar zeytinyağı konulur İnce ince doğradığımız soğanlar ve tuz eklenerek soğanlar sararıncaya kadar kavrulur Salçalar da ilave edilerek kavurmaya devam edilir En son pul biber ve karabiber eklenerek ocağın altı kapatılır Bu karışım mercimek ve bulgurların üzerine dökülerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır İnce ince kıyılmış maydanozlar eklenir Daha sonra nar ekşisinden elimize bir miktar alarak köfteler şekillendirilir Limon ve marul eşliğinde servis edilir Afiyet olsun
*2 su bardağı kırmızı mercimek
*3 su bardağı su (su miktarı arttırılabilir)
*2, 5 su bardağı köftelik bulgur
*2 büyük boy kuru soğan
*Yarım demet maydanoz
*1 yemek kaşığı biber salçası
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı nar ekşisi (köfteyi şekillendirmek için)
*Tuz
*Pul biber
*Karabiber
Kırmızı Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimekle su bir tencereye alınarak kısık ateşte pişirilir Mercimekler pişince ocaktan alınarak bulgur eklenir ve karıştırılır Bulgurların şişmesi için tencerenin kapağı kapatılarak 1520 dakika beklenir Diğer tarafta tavaya bir miktar zeytinyağı konulur İnce ince doğradığımız soğanlar ve tuz eklenerek soğanlar sararıncaya kadar kavrulur Salçalar da ilave edilerek kavurmaya devam edilir En son pul biber ve karabiber eklenerek ocağın altı kapatılır Bu karışım mercimek ve bulgurların üzerine dökülerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır İnce ince kıyılmış maydanozlar eklenir Daha sonra nar ekşisinden elimize bir miktar alarak köfteler şekillendirilir Limon ve marul eşliğinde servis edilir Afiyet olsun