iltasyazilim
FD Üye
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg kırmızı pancar
*2 su bardağı elma ve ya üzüm sirkesi
*3 yemek kaşığı kaya tuzu
*45 diş sarımsak
*45 adet acı biber
*Üzerini geçecek kadar su
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı Merhabalar;
Öncelikle pancarların kabuklarını soyup iri iri doğrayıp düdüklü tencereye koyalım Üzerini geçecek kadar su ekleyip 15 dk kaynatalım (süresi düdüklüye göre değişebilir) Pancarlar yumuşayınca ocaktan alıp soğumasını bekleyelim (asla suyunu dökmeyin turşu yaparken kullanacağız) Soğuduktan sonra turşu yapacağımız kavanoz ya da bidona pancarları koyalım üzerine sarımsak ve acı biberleri koyalım Bir kapta 2 su bardağı üzüm sirkesi ve 3 yemek kaşığı kaya tuzunu karıştırıp pancarların üzerine dökelim Üzerini geçecek kadar pancarların haşlama suyundan dökelim ki ziyan olmasın Suyunuz yeterli gelmezse normal su ekleyebilirsiniz Kaşık yardımıyla karıştırın ya da yavaşça sallayın 1 hafta sonra afiyetle yiyebilirsiniz
Not: Kırmızı pancarın faydaları saymakla bitmiyor İltihap önleyici, kansere karşı koruyucu, kalp damar hastalıklarına ve kansızlığa karşı iyi gelen içerisinde bol c vitamini, folik asit ve b vitamini bulunan bu nimetten faydalanmak gerek
*2 kg kırmızı pancar
*2 su bardağı elma ve ya üzüm sirkesi
*3 yemek kaşığı kaya tuzu
*45 diş sarımsak
*45 adet acı biber
*Üzerini geçecek kadar su
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı Merhabalar;
Öncelikle pancarların kabuklarını soyup iri iri doğrayıp düdüklü tencereye koyalım Üzerini geçecek kadar su ekleyip 15 dk kaynatalım (süresi düdüklüye göre değişebilir) Pancarlar yumuşayınca ocaktan alıp soğumasını bekleyelim (asla suyunu dökmeyin turşu yaparken kullanacağız) Soğuduktan sonra turşu yapacağımız kavanoz ya da bidona pancarları koyalım üzerine sarımsak ve acı biberleri koyalım Bir kapta 2 su bardağı üzüm sirkesi ve 3 yemek kaşığı kaya tuzunu karıştırıp pancarların üzerine dökelim Üzerini geçecek kadar pancarların haşlama suyundan dökelim ki ziyan olmasın Suyunuz yeterli gelmezse normal su ekleyebilirsiniz Kaşık yardımıyla karıştırın ya da yavaşça sallayın 1 hafta sonra afiyetle yiyebilirsiniz
Not: Kırmızı pancarın faydaları saymakla bitmiyor İltihap önleyici, kansere karşı koruyucu, kalp damar hastalıklarına ve kansızlığa karşı iyi gelen içerisinde bol c vitamini, folik asit ve b vitamini bulunan bu nimetten faydalanmak gerek