iltasyazilim
FD Üye
Kirpi Ayvalar Tarifi İçin Malzemeler
*2 tane orta büyüklükte ayva
*2 çorba kaşığı dolusu tuzsuz lor peyniri
*2 çorba kaşığı portakal reçeli
*2 çorba kaşığı tereyağı
*4 çorba kaşığı toz şeker
*Yarım limonun kabuk rendesi
*100 gram ince uzun doğranmış badem
*1 çay kaşığı vanilya
Kirpi Ayvalar Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı günler,
Uzun zamandır tatlı tarifi paylaşmamıştım
Kısmet bugüneymiş
Arkadaşlar bu tarifi isterseniz ayva tatlısını değişik bir tat olarak yemek isteyenlere alternatif olsun
Ayva seviyorsanız kendinize özel hazırlayın Yada lezzetli tadıyla ve şık görüntüsüyle ikram sofranıza hazırlayabilirsiniz
Yapımı çok basit ve kolay Şöyle:
Ayvaların kabuğunu soyun Kabak oyacağı ile çekirdek kısmını temizleyin
Kaynayan suda 7 dakika kadar haşlayın
Bir kapta tereyağı, şeker, limon kabuğu, vanilya, reçel, lor peyniri ve bademin birazını karıştırın Ayvaları sudan çıkarıp suyunu süzün
Hazırlanan karışımı içlerine biraz taşırarak doldurun Üzerine bademleri batırarak yerleştirin Çok kızgın fırında 15 dakika pişirin
Eğer bademler fazla kızarırsa üzerine fırın kabının kapağını kapatın Yada üst ısısını kapatın Oda olmuyorsa üzerine aliminyum folyo örtebilirsiniz
Bu tatlıyı ılık olarak servis yapabilirsiniz
Yapılışı bu kadar kolay ve eğlenceli
Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
Hoşçakalın
*2 tane orta büyüklükte ayva
*2 çorba kaşığı dolusu tuzsuz lor peyniri
*2 çorba kaşığı portakal reçeli
*2 çorba kaşığı tereyağı
*4 çorba kaşığı toz şeker
*Yarım limonun kabuk rendesi
*100 gram ince uzun doğranmış badem
*1 çay kaşığı vanilya
Kirpi Ayvalar Tarifi Yapılışı Herkese hayırlı günler,
Uzun zamandır tatlı tarifi paylaşmamıştım
Kısmet bugüneymiş
Arkadaşlar bu tarifi isterseniz ayva tatlısını değişik bir tat olarak yemek isteyenlere alternatif olsun
Ayva seviyorsanız kendinize özel hazırlayın Yada lezzetli tadıyla ve şık görüntüsüyle ikram sofranıza hazırlayabilirsiniz
Yapımı çok basit ve kolay Şöyle:
Ayvaların kabuğunu soyun Kabak oyacağı ile çekirdek kısmını temizleyin
Kaynayan suda 7 dakika kadar haşlayın
Bir kapta tereyağı, şeker, limon kabuğu, vanilya, reçel, lor peyniri ve bademin birazını karıştırın Ayvaları sudan çıkarıp suyunu süzün
Hazırlanan karışımı içlerine biraz taşırarak doldurun Üzerine bademleri batırarak yerleştirin Çok kızgın fırında 15 dakika pişirin
Eğer bademler fazla kızarırsa üzerine fırın kabının kapağını kapatın Yada üst ısısını kapatın Oda olmuyorsa üzerine aliminyum folyo örtebilirsiniz
Bu tatlıyı ılık olarak servis yapabilirsiniz
Yapılışı bu kadar kolay ve eğlenceli
Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
Hoşçakalın