iltasyazilim
FD Üye
Kirsch Grütze – Vişne Sosu Tarifi İçin Malzemeler
*1 kavanoz vişne (suyu ile ( 680 gr ))
*25 gr nişasta
*Yarim çay kaşığı tarçın
*İsteğe göre 23 yemek kaşığı şeker
Kirsch Grütze – Vişne Sosu Tarifi Yapılışı Vişneleri suyundan süzüyoruz Vişne suyunu, nişasta ve tarçını bi tencereye alıp iyice karıştırıyoruz Ocağın altını açıp kaynayana kadar karıştırıyoruz Kaynadıktan sonra ocağın altını en düşük ayara getirip yaklaşık 12 dakika karıştıyoruz Tencereyi ocaktan alıyoruz ve isteğe göre şeker ilave edip karıştırıyoruz Ben koymadım, çünkü kavanozdaki vişne suyun içerisindeki şeker yeterli geliyor benim için Vişneleride tenceremize ilave edip karıştırıyoruz
Vişne sosumuzu son olarak bir kaba alıp hemen tüketebiliriz Buz dolabında 23 gün kalabilir
Bu sosu dondurmanın, pastaların veya waffellerın üzerine dökerek yiyebilirsiniz Afiyet olsun
*1 kavanoz vişne (suyu ile ( 680 gr ))
*25 gr nişasta
*Yarim çay kaşığı tarçın
*İsteğe göre 23 yemek kaşığı şeker
Kirsch Grütze – Vişne Sosu Tarifi Yapılışı Vişneleri suyundan süzüyoruz Vişne suyunu, nişasta ve tarçını bi tencereye alıp iyice karıştırıyoruz Ocağın altını açıp kaynayana kadar karıştırıyoruz Kaynadıktan sonra ocağın altını en düşük ayara getirip yaklaşık 12 dakika karıştıyoruz Tencereyi ocaktan alıyoruz ve isteğe göre şeker ilave edip karıştırıyoruz Ben koymadım, çünkü kavanozdaki vişne suyun içerisindeki şeker yeterli geliyor benim için Vişneleride tenceremize ilave edip karıştırıyoruz
Vişne sosumuzu son olarak bir kaba alıp hemen tüketebiliriz Buz dolabında 23 gün kalabilir
Bu sosu dondurmanın, pastaların veya waffellerın üzerine dökerek yiyebilirsiniz Afiyet olsun