iltasyazilim
FD Üye
Kirtimburt yapılışı resimli
Kirtimburt Malzemeler (46 kişilik)
1 su bardağı nohut
1 nehir bardağı aşurelik buğday
500 gr kemikli et
250 gr taze asma yaprağı
2 soğan
30 gr tereyağı
1 yemek yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Kirtimburt Hazırlanışı
Nohut ve aşurelik buğdayı bol suyla yıkayıp suyunu süzün Üzerlerine su ekleyip bir gece bekletin Sonraki gün suyunu değiştirip öbür tencerelerde hafifçe yumuşayana dek haşlayın Asma yaprağını haşlayıp suyunu süzün Soğanları fidan gibi kıyıp tereyağında kısık ateşte kavurun Eti ekleyip kavurmaya devam edin Salçayı çok az suda ezip tencereye ilave edin Küçük indirilmiş asma yaprağı, nohut, haşlanmış buğdayı ilave edip tuzla tatlandırın Kısık ateşte pişirin Sıcak servis yapın *
Kirtimburt Malzemeler (46 kişilik)
1 su bardağı nohut
1 nehir bardağı aşurelik buğday
500 gr kemikli et
250 gr taze asma yaprağı
2 soğan
30 gr tereyağı
1 yemek yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Kirtimburt Hazırlanışı
Nohut ve aşurelik buğdayı bol suyla yıkayıp suyunu süzün Üzerlerine su ekleyip bir gece bekletin Sonraki gün suyunu değiştirip öbür tencerelerde hafifçe yumuşayana dek haşlayın Asma yaprağını haşlayıp suyunu süzün Soğanları fidan gibi kıyıp tereyağında kısık ateşte kavurun Eti ekleyip kavurmaya devam edin Salçayı çok az suda ezip tencereye ilave edin Küçük indirilmiş asma yaprağı, nohut, haşlanmış buğdayı ilave edip tuzla tatlandırın Kısık ateşte pişirin Sıcak servis yapın *