imageskisaylarindabeslenme5afef5926f5a5
Kış Aylarında Beslenme
Kış Aylarında Beslenme Nasıl Olmalı
Kış aylarında havaların soğuması ve mevsim değişikliği nedeniyle hastalıklarda da artış gorulmektedir Kış aylarında vitamin ağırlıklı beslenmeli ve kış sebzelerinden tuketmek hastalıklara karşı alınabilecek onlemlerden biri olabilir
Gerek gunlerin kısalması gerekse havaların soğuması ile birlikte fiziksel aktiviteler azalmaktadır Lifli besinlerin tuketiminin de azalması sonucu kabızlık sorunu kendini gostermektedir Bu nedenle kış mevsiminin vazgecilmez yiyeceklerinden kurubaklagillerin, kepekli tahılların ve ozellikle C vitamininden zengin sebze ve meyvelerin tuketimine ağırlık verilmelidir Gunde 10 14 bardak su icilmesi de kabızlığı onlemeye yardımcı olacaktır Kuşburnu, ıhlamur, adacayı, zencefil, rezene, anason, kekik otu gibi bitki caylarının da yaygın gorunen kış hastalıklarına karşı olumlu etkileri bulunmaktadır
Ayrıca kış mevsiminde guneş yuzunu daha az gosterdiğinden, D vitamini gereksinmesini karşılamakta sıkıntılar yaşanmaktadır Bu nedenle havanın guneşli olduğu gunlerde 20 dakika kadar guneş ışığından direkt olarak yararlanmaya ve haftada 2 3 kere balık yenilmesine ozen gosterilmelidir Yazın olduğu gibi kışın da kızartma ve kavurma işlemlerinden kacınmalı; haşlama, ızgara, buğulama, buharda veya fırında pişirme yontemleri tercih edilmelidir
Nasıl Beslenmeliyiz
Sık sık ve azar azar beslenmek yine onem taşımaktadır Boylelikle bir sonraki oğunde hem yavaş hem de az yemek yenilmesi soz konusu olmaktadır Kışın, vucut ısı değişikliğine uyum sağlayabilmek adına harcadığı enerjiyi duşurur Azalan fiziksel aktivite de hesaba alınırsa, kilo almamak icin gunluk yağ ve şeker tuketimi kısıtlanmalıdır
Et, sut, yoğurt, peynir, yumurta ve yağlı tohumların icerisinde de yağ bulunmaktadır Burada dikkat edilmesi gereken nokta; kızartma ve kavurma işlemlerinden kacınmak, ekmeğe yağ surmemek, zeytinyağı bile olsa aşırı miktarda kullanmamaktır
alıntı
Kış Aylarında Beslenme
Kış Aylarında Beslenme Nasıl Olmalı
Kış aylarında havaların soğuması ve mevsim değişikliği nedeniyle hastalıklarda da artış gorulmektedir Kış aylarında vitamin ağırlıklı beslenmeli ve kış sebzelerinden tuketmek hastalıklara karşı alınabilecek onlemlerden biri olabilir
Gerek gunlerin kısalması gerekse havaların soğuması ile birlikte fiziksel aktiviteler azalmaktadır Lifli besinlerin tuketiminin de azalması sonucu kabızlık sorunu kendini gostermektedir Bu nedenle kış mevsiminin vazgecilmez yiyeceklerinden kurubaklagillerin, kepekli tahılların ve ozellikle C vitamininden zengin sebze ve meyvelerin tuketimine ağırlık verilmelidir Gunde 10 14 bardak su icilmesi de kabızlığı onlemeye yardımcı olacaktır Kuşburnu, ıhlamur, adacayı, zencefil, rezene, anason, kekik otu gibi bitki caylarının da yaygın gorunen kış hastalıklarına karşı olumlu etkileri bulunmaktadır
Ayrıca kış mevsiminde guneş yuzunu daha az gosterdiğinden, D vitamini gereksinmesini karşılamakta sıkıntılar yaşanmaktadır Bu nedenle havanın guneşli olduğu gunlerde 20 dakika kadar guneş ışığından direkt olarak yararlanmaya ve haftada 2 3 kere balık yenilmesine ozen gosterilmelidir Yazın olduğu gibi kışın da kızartma ve kavurma işlemlerinden kacınmalı; haşlama, ızgara, buğulama, buharda veya fırında pişirme yontemleri tercih edilmelidir
Nasıl Beslenmeliyiz
Sık sık ve azar azar beslenmek yine onem taşımaktadır Boylelikle bir sonraki oğunde hem yavaş hem de az yemek yenilmesi soz konusu olmaktadır Kışın, vucut ısı değişikliğine uyum sağlayabilmek adına harcadığı enerjiyi duşurur Azalan fiziksel aktivite de hesaba alınırsa, kilo almamak icin gunluk yağ ve şeker tuketimi kısıtlanmalıdır
Et, sut, yoğurt, peynir, yumurta ve yağlı tohumların icerisinde de yağ bulunmaktadır Burada dikkat edilmesi gereken nokta; kızartma ve kavurma işlemlerinden kacınmak, ekmeğe yağ surmemek, zeytinyağı bile olsa aşırı miktarda kullanmamaktır
alıntı