Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

kış hastalıklarından nasıl korunuruz?

kış hastalıklarından nasıl korunuruz?
0
53

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
kış hastalıklarından nasıl korunuruz? HASTALIK DOGAL OLDUGU GİBİ KORUNMAK ÖNLEM ALMAKTA GAYET DOGAL VE KAYDA DEĞER BİR KONUkishastaliklarindannasilkorunuruz5c4fad86487c6alt BİZLER BAŞLICA HASTA OLDUKTAN DAHA SONRA TEDBIR ALIYORUZ NEDENSEkishastaliklarindannasilkorunuruz5c4fad86487c6alt :D Big Grin :D ÇOGUMUZDA VAR BU BU KIŞ BİR DEGİŞİKLİK YAPALIM VE TEDBİRİ BASTAN ALALIM NE DERSİNİZ? 1548347697 1548347697 kishastaliklarindannasilkorunuruz5c4fad86a6de7kishastaliklarindannasilkorunuruz5c4fad86a6de7 kishastaliklarindannasilkorunuruz5c4fad86a6de7 Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Tıbbi Aromatik Bitki ve Hap Araştırma Merkez Müdürü Doç Dr Ali Arslan, Kış hastalıklarından korunmanın en iyi yolu ayrı türde ve renkte meyve tüketmektirdedi Kış aylarında sık rastlanan halsizlik, mutsuzluk, grip, nezle, bronşit gibi hastalıklardan doğal yollarla da korunabilineceğini açıklayan Arslan, kış aylarında tüketilen meyve ve sebzelerin hastalıklara karşısında koruyucu olduğunu söyledi Her meyve ve sebzenin vitamin, mineral ve öteki içeriklerinin öbür olduğunu kaydeden Arslan, Ben şu meyveyi sevmiyorum diye ayırt etmeden tüm meyveleri tüketelim Tüketeceğimiz meyve ve sebzeler farklı renkte, taze olmalıdır Meyvelerin suyunu içmek istiyorsanız, meyveyi sıktıktan sonradan hemen için eğer sıkılan meyve bekletilirse vitamini azalırşeklinde konuştu KIŞIN HANGİ MEYVELER TÜKETİLMELİ? Doç Dr Arslan, kış aylarında herkesin sofrasında bulundurması gereken meyve ve sebzeleri şöyle açıkladı: Kış aylarında soframızda bulundurmamız gereken meyve ve sebzeler, portakal, mandalina, greyfurt, limon, havuç, bal kabağı, karnabahar, lahana, brüksel lahanası, roka, brokoli, ıspanak, pırasa, semiz otu, domates, patates, turp, şalgam, kereviz, yer elması, soğan, sarımsak, elma, muz, kivi, nar, ayva, armut, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incirdir Hastalıklara karşısında vücut direncini arttırmak için bilhassa A ve C vitamini taşıyan ve antioksidan özelliği olan ayva, havuç, domates, maydanoz, lahana, kabak, portakal, mandalina ve elmanın hormonsuz ve organik olanları çokça tüketilmelidirTEK GIDA İLE BESLENENLERDE, KOLON KANSERİ GÖRÜLÜR Tek herif beslenmenin afiyet açısından güvenli olmayan olduğunu vurgulayan Arslan, Özellikle bölgemizdeki insanlarda beslenmeden kaynaklanan kolon kanseri, kolesterol gibi hastalıklar görülüyor Bunun en önemli nedeni ise tek yiyecek tüketmeleridir Bol yağlı kırmızı et tüketen insanların yüzde doksanında kolesterol görülüyordiye konuştu Kışın bilhassa tüketilen bir takım sebzeler gerek antioksidan etkileriyle gerekse taşıdıkları vitamin ve minerallerle kanserden korunmada ve hastalıkların önlenmesinde kayda değer olduğunun altını çizen Arslan, şunları kaydetti: Soğan, sarımsak, pırasa gibi sebzelerin kükürt içeriği en yüksek gıdalardan olması, böylece de tüketilmeleri çok faydalıdır Soğan ve sarımsak fazla selenyum biriktirir Selenyum ise tümör hücrelerini baskılar Bu yüzden kanserden koruyucu besinlerdir Benzer şekilde kış meyvelerinde flavonlar, monoterpenler bulunmakta ve antioksidan etkileriyle kanser oluşumunu engelleyebilir Meyve ve sebze tüketimi, mide bağırsak kanserlerinin, kalp hastalıklarının ve yüz felcinin önlenmesinde etkilidir Vatandaşların ellerinde bulundurdukları doğal bitki reçeteleri varsa bunları kurumumuzla irtibata geçerek o bitkilerin fiilen yardımsever mı bunu öğrenebilirler Ellerindeki doğal bitkileri bilimsel olarak inceleyerek kanıtlayabiliriz İnsanlarımızın bu konuda aklıselim olmasını istiyoruz KAYNAK HABER24​  
 
858,498Konular
982,052Mesajlar
30,039Kullanıcılar
postaldudeSon üye
Üst Alt