iltasyazilim
FD Üye
Kış Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase yazdan hazırladığınız dondurucudaki vişne
*1 adet elma
*56 adet kuru incir
*8 adet gün kayısısı (sizler fırında kurutulmuş sarı kayısı da kullanabilirsiniz)
*1 çay bardağı kuş üzümü yada kuru üzüm
*1 adet portakal
*1 su bardağı şeker (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
*2 lt su
Kış Hoşafı Tarifi Yapılışı Öncelikle bütün meyvelerinizi iyice yıkayınız Daha sonra küp küp doğrayınız Vişneyi su ile 10 dk kadar haşlayınız daha sonra elmaları ilave edip 5 dk kadar daha haşlayınız En son diğer meyvelerinizi ekleyip meyveleriniz iyice yumuşayana dek pişiriniz Ocaktan almadan 510 dk önce şekerini ayarlayınız Üzerine fındık serperek soğuk servis yapmanızı öneririm Afiyet olsun
*
*1 kase yazdan hazırladığınız dondurucudaki vişne
*1 adet elma
*56 adet kuru incir
*8 adet gün kayısısı (sizler fırında kurutulmuş sarı kayısı da kullanabilirsiniz)
*1 çay bardağı kuş üzümü yada kuru üzüm
*1 adet portakal
*1 su bardağı şeker (damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
*2 lt su
Kış Hoşafı Tarifi Yapılışı Öncelikle bütün meyvelerinizi iyice yıkayınız Daha sonra küp küp doğrayınız Vişneyi su ile 10 dk kadar haşlayınız daha sonra elmaları ilave edip 5 dk kadar daha haşlayınız En son diğer meyvelerinizi ekleyip meyveleriniz iyice yumuşayana dek pişiriniz Ocaktan almadan 510 dk önce şekerini ayarlayınız Üzerine fındık serperek soğuk servis yapmanızı öneririm Afiyet olsun
*