nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Kış mevsiminde aldığımız domatesin lezzeti yaz domatesinin lezzetini aratıyor Eğer kışın da yemeklerimde, soslarımda yaz domatesi yemek yemek istiyorum diyorsanız tam zamanı Evde kışlık domatesinizi hazırlayabilirsiniz
Yaz domatesini kışın yemeklerde ve çorbalarda uygulamak üzere ya rendeleyerek derin dondurucuya atabiliriz veya kavanozlarda saklayabiliriz Bu püre kışın kızartmaların ve makarnanın üstüne şahane bir sos oluyor Fırında pişen sebzeli tavuk, karnıyarık gibi yemeklere de yapacağınız püre ile lezzet katabilirsiniz İşte kışın yemeklerinize yaz lezzeti katabileceğiniz domates püresi tarifi
17
Malzemeler:
10 kg domates
15 adet 660 ml ’lik sırça kavanoz ve yeni kapaklar
27
1 Domates püresini saklayacağınız kavanozları yıkayıp içlerini kurutun Şişelerin içleri mutlaka kuru olmalıdır Kapakları yıkayıp kaynatın ve kaynar suyun içinde bekletin
2 Domateslerin dışlarını ovarak yıkayın, 45 dakika sirkeli suda bekletip ayrıntılarıyla durulayın Süzgeç içinde suyunu süzün
3 Domateslerin kabukları da kalsın derseniz domatesleri soymak yerine 4 ’e bölüp rondodan geçirin Arkasından tencereye alın ve el blender ile püre haline getirin
4 Bütün püreyi büyük ve derin bir tencerede biriktirin
37
5 Ocağın altını yakarak domatesleri kaynatana kadar pişirin Kaynayınca yüzeye meydana çıkan köpüklerini alın
6Pişmesine yakın miktarına tarafından yaklaşık 5 kg domatese 3 yemek kaşığı değin kaya tuzu atın
7 bu arada tezgahın ya da düz bir zemin üstüne kavanozları dizmek ve eğer püre akarsa kirletmemek üzere birkaç kat kağıt serin
8 Kaynadıktan sonradan ocağın altını kapatın Püre kavanozlara sıcakken konulmalıdır
47
Yaz domatesini kışın yemeklerde ve çorbalarda kullanmak üzere ya rendeleyerek derin dondurucuya atabiliriz veya kavanozlarda saklayabiliriz Bu püre kışın kızartmaların ve makarnanın üstüne inanılmaz bir sos oluyor Fırında pişen sebzeli tavuk, karnıyarık gibi yemeklere de yapacağınız püre ile lezzet katabilirsiniz İşte kışın yemeklerinize yaz lezzeti katabileceğiniz domates püresi tarifi
Malzemeler:
10 kg domates
15 adet 660 ml ’lik cam kavanoz ve yeni kapaklar
1 Domates püresini saklayacağınız kavanozları yıkayıp içlerini kurutun Şişelerin içleri mutlaka kuru olmalıdır Kapakları yıkayıp kaynatın ve kaynar suyun içinde bekletin
2 Domateslerin dışlarını ovarak yıkayın, 45 dakika sirkeli suda bekletip tamamen durulayın Kevgir içinde suyunu süzün
3 Domateslerin kabukları da kalsın derseniz domatesleri soymak yerine 4 ’e bölüp rondodan geçirin Arkasında tencereye alın ve el blender ile püre haline getirin
4 Tüm püreyi büyük ve derin bir tencerede biriktirin
5 Ocağın altını yakarak domatesleri kaynatana dek pişirin Kaynayınca yüzeye meydana çıkan köpüklerini alın
6Pişmesine yakın miktarına göre yaklaşık 5 kg domatese 3 yemek kaşığı dek kaya tuzu atın
7 sırası gelmişken tezgahın veya düz bir zemin üstüne kavanozları sıralamak ve eğer püre akarsa kirletmemek üzere birkaç kat kağıt serin
8 Kaynadıktan sonradan ocağın altını kapatın Püre kavanozlara sıcakken konulmalıdır
Yaz domatesini kışın yemeklerde ve çorbalarda uygulamak üzere ya rendeleyerek derin dondurucuya atabiliriz veya kavanozlarda saklayabiliriz Bu püre kışın kızartmaların ve makarnanın üstüne şahane bir sos oluyor Fırında pişen sebzeli tavuk, karnıyarık gibi yemeklere de yapacağınız püre ile lezzet katabilirsiniz İşte kışın yemeklerinize yaz lezzeti katabileceğiniz domates püresi tarifi
17
Malzemeler:
10 kg domates
15 adet 660 ml ’lik sırça kavanoz ve yeni kapaklar
27
1 Domates püresini saklayacağınız kavanozları yıkayıp içlerini kurutun Şişelerin içleri mutlaka kuru olmalıdır Kapakları yıkayıp kaynatın ve kaynar suyun içinde bekletin
2 Domateslerin dışlarını ovarak yıkayın, 45 dakika sirkeli suda bekletip ayrıntılarıyla durulayın Süzgeç içinde suyunu süzün
3 Domateslerin kabukları da kalsın derseniz domatesleri soymak yerine 4 ’e bölüp rondodan geçirin Arkasından tencereye alın ve el blender ile püre haline getirin
4 Bütün püreyi büyük ve derin bir tencerede biriktirin
37
5 Ocağın altını yakarak domatesleri kaynatana kadar pişirin Kaynayınca yüzeye meydana çıkan köpüklerini alın
6Pişmesine yakın miktarına tarafından yaklaşık 5 kg domatese 3 yemek kaşığı değin kaya tuzu atın
7 bu arada tezgahın ya da düz bir zemin üstüne kavanozları dizmek ve eğer püre akarsa kirletmemek üzere birkaç kat kağıt serin
8 Kaynadıktan sonradan ocağın altını kapatın Püre kavanozlara sıcakken konulmalıdır
47
Yaz domatesini kışın yemeklerde ve çorbalarda kullanmak üzere ya rendeleyerek derin dondurucuya atabiliriz veya kavanozlarda saklayabiliriz Bu püre kışın kızartmaların ve makarnanın üstüne inanılmaz bir sos oluyor Fırında pişen sebzeli tavuk, karnıyarık gibi yemeklere de yapacağınız püre ile lezzet katabilirsiniz İşte kışın yemeklerinize yaz lezzeti katabileceğiniz domates püresi tarifi
Malzemeler:
10 kg domates
15 adet 660 ml ’lik cam kavanoz ve yeni kapaklar
1 Domates püresini saklayacağınız kavanozları yıkayıp içlerini kurutun Şişelerin içleri mutlaka kuru olmalıdır Kapakları yıkayıp kaynatın ve kaynar suyun içinde bekletin
2 Domateslerin dışlarını ovarak yıkayın, 45 dakika sirkeli suda bekletip tamamen durulayın Kevgir içinde suyunu süzün
3 Domateslerin kabukları da kalsın derseniz domatesleri soymak yerine 4 ’e bölüp rondodan geçirin Arkasında tencereye alın ve el blender ile püre haline getirin
4 Tüm püreyi büyük ve derin bir tencerede biriktirin
5 Ocağın altını yakarak domatesleri kaynatana dek pişirin Kaynayınca yüzeye meydana çıkan köpüklerini alın
6Pişmesine yakın miktarına göre yaklaşık 5 kg domatese 3 yemek kaşığı dek kaya tuzu atın
7 sırası gelmişken tezgahın veya düz bir zemin üstüne kavanozları sıralamak ve eğer püre akarsa kirletmemek üzere birkaç kat kağıt serin
8 Kaynadıktan sonradan ocağın altını kapatın Püre kavanozlara sıcakken konulmalıdır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.