iltasyazilim
FD Üye
Kış İçin İnsanın İçini Isıtacak Bol Vitaminli Ev Tarhanası Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kuru soğan
*Yarım kilo sivri biber
*1 kilo kırmızı biber
*1 kilo domates
*1 bağ taze nane
*1 bağ maydanoz
*1 kilo süzme yoğurt
*1 baş sarımsak
*1 adet ekmek hamuru ya da ekmeğin kendisi (bayat olmalı)
*Tuz
*Aldığı kadar un
Kış İçin İnsanın İçini Isıtacak Bol Vitaminli Ev Tarhanası Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar
Ben bu tarife bayılıyorum Çok tarhana çorbası yedim ama ben bu tarifte karar kıldım
Garanti veriyorum deneyen pişman olmaz
Önce kuru soğan, sivri biber, kırmızı biber, nane, maydanoz, sarımsak, domatesi robottan çekip iyice inceltelim Büyükçe bir leğene koyup karıştıralım Üzerine süzme yoğurt ve tuzunu da ekleyip yine karıştıralım En son unu yavaş yavaş ekleyelim Kıvamı kek hamurundan daha koyu olacak şekilde ayarlayalım Biraz koyu olması daha iyi oluyor çünkü mayalandıkça cıvıklaşıyor
Leğenin ağzını bir sofrayla kapatalım Tıpkı hamur mayalıyormuşuz gibi leğeni direkt betone değil de altına bir battaniye sererek üzerine koyup çok soğuk olmayan yere kaldıralım İki gün o şekilde bekletelim Ama günde bir kez karıştıralım İki gün sonunda içine hamur ya da bayatlamış ekmeğimizi hangisini tercih ederseniz size kalmış Ben ekmek kullandım İçine katıp güzelce karıştırıyoruz Her gün bir ya da iki kez karıştırıyoruz Yaklaşık 1 hafta da öyle bekletiyoruz ki iyice mayalanıp ekşisin
1hafta sonunda temiz bir sofraya kaşık yardımıyla döküp seriyoruz 1 gün olmadı 2 gün kurumasini bekliyoruz Kuruyunca toplayıp robotta iyice inceltiyoruz İncelen çorbamızı da iki gün yine güneşe seriyoruz Çünkü içi hala nemli oluyor
Hepsi bu kadar
Bu kadar uzun tarif gözünüzü korkutmasın ben anlaşılması kolay olsun diye uzun ve açıklayıcı yazdım
Afiyet olsun
*Yarım kilo kuru soğan
*Yarım kilo sivri biber
*1 kilo kırmızı biber
*1 kilo domates
*1 bağ taze nane
*1 bağ maydanoz
*1 kilo süzme yoğurt
*1 baş sarımsak
*1 adet ekmek hamuru ya da ekmeğin kendisi (bayat olmalı)
*Tuz
*Aldığı kadar un
Kış İçin İnsanın İçini Isıtacak Bol Vitaminli Ev Tarhanası Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar
Ben bu tarife bayılıyorum Çok tarhana çorbası yedim ama ben bu tarifte karar kıldım
Garanti veriyorum deneyen pişman olmaz
Önce kuru soğan, sivri biber, kırmızı biber, nane, maydanoz, sarımsak, domatesi robottan çekip iyice inceltelim Büyükçe bir leğene koyup karıştıralım Üzerine süzme yoğurt ve tuzunu da ekleyip yine karıştıralım En son unu yavaş yavaş ekleyelim Kıvamı kek hamurundan daha koyu olacak şekilde ayarlayalım Biraz koyu olması daha iyi oluyor çünkü mayalandıkça cıvıklaşıyor
Leğenin ağzını bir sofrayla kapatalım Tıpkı hamur mayalıyormuşuz gibi leğeni direkt betone değil de altına bir battaniye sererek üzerine koyup çok soğuk olmayan yere kaldıralım İki gün o şekilde bekletelim Ama günde bir kez karıştıralım İki gün sonunda içine hamur ya da bayatlamış ekmeğimizi hangisini tercih ederseniz size kalmış Ben ekmek kullandım İçine katıp güzelce karıştırıyoruz Her gün bir ya da iki kez karıştırıyoruz Yaklaşık 1 hafta da öyle bekletiyoruz ki iyice mayalanıp ekşisin
1hafta sonunda temiz bir sofraya kaşık yardımıyla döküp seriyoruz 1 gün olmadı 2 gün kurumasini bekliyoruz Kuruyunca toplayıp robotta iyice inceltiyoruz İncelen çorbamızı da iki gün yine güneşe seriyoruz Çünkü içi hala nemli oluyor
Hepsi bu kadar
Bu kadar uzun tarif gözünüzü korkutmasın ben anlaşılması kolay olsun diye uzun ve açıklayıcı yazdım
Afiyet olsun