Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kış İçin Közlenmiş Kırmızı Biber

Kış İçin Közlenmiş Kırmızı Biber
0
124

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kış İçin Közlenmiş Kırmızı Biber Tarifi İçin Malzemeler

*İstenilen kadar kapya biber
*Alüminyum folyo

Kış İçin Közlenmiş Kırmızı Biber Tarifi Yapılışı Kışın ailemizde oldukça sevilerek tüketildiği için her sene bol bol yaptığım bu pratik tarifi sizle paylaşmak istedim
Biberlerimizi güzelce yıkayıp kuruluyoruz Tepsimizi güzelce folyo ile kaplıyoruz (sebebi fırında közlenen biberler tepsiyi çok fazla kirletiyor ve çıkması çok zor lekeler bırakıyor) Kuruladığımız biberleri tepsimize diziyoruz ve 200 derece fırında biberlerimiz közlenene kadar pişiriyoruz Benim ateşte közleme şansım olmadığı için fırın kullandım eğer ateşte közlenirse lezzeti daha güzel ve farklı olacaktır
Sonrasında közlenen biberlerimizi hava almayacak şekilde ağzını kapattığımız bir kapta bekletiyoruz, hava almayacak şekilde bekletirsek soyulması çok daha kolay olacaktır Soyduğumuz biberlerimizin çekirdeklerini de temizleyip ister doğrayarak ister doğramadan buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta saklıyoruz Bu süreçte biberlerimizi asla suyla temas ettirmiyoruz ki lezzeti suyla akıp gitmesin Kışın istediğimiz zaman çıkararak zeytinyağ, limon, sarımsak ve üzerine biraz maydanozla servis ediyoruz Afiyet olsun

858,478Konular
981,309Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt