iltasyazilim
FD Üye
Kış Kabağı Meftunesi (Diyarbakır Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg kış kabağı
*1 kg kuzu eti veya dana eti
*50 gr margarin
*1 su bardağından az sıvı yağ
*1 su bardağı sumak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*3 diş sarımsak
*Tuz
Kış Kabağı Meftunesi (Diyarbakır Usulü) Tarifi Yapılışı
Öncelikle sumağa sıcak su ve tuz ilave edilerek bekletilir(Sumağın rengi ve tadı suya geçmesi sağlanır)Kabağı dilimlere ayırarak kabuğu soyulup küp küp doğranır Eti yıkayıp tuz ,salça ve pulbiberle iyice ovulur Tencereye sıvı yağ ve margarin koyup ocağa koyuyoruz Yağ ısındıktan sonra eti ilave ediyoruz 12 dk kavuruyoruz Doğranmış kabağıda ilave ederek biraz daha kavuruyoruz Bu karışımın üzerine süzülmüş sumak ve 2 3 bardak su ilave edilerek kabak yumuşayıncaya kadar pişirilir Pişen yemeğe servis sırasında iyice dövülmüş sarımsak konur Dilerseniz sarımsakla beraber yemeği pişirebilirsinizAFİYET olsun
*1 kg kış kabağı
*1 kg kuzu eti veya dana eti
*50 gr margarin
*1 su bardağından az sıvı yağ
*1 su bardağı sumak
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*3 diş sarımsak
*Tuz
Kış Kabağı Meftunesi (Diyarbakır Usulü) Tarifi Yapılışı
Öncelikle sumağa sıcak su ve tuz ilave edilerek bekletilir(Sumağın rengi ve tadı suya geçmesi sağlanır)Kabağı dilimlere ayırarak kabuğu soyulup küp küp doğranır Eti yıkayıp tuz ,salça ve pulbiberle iyice ovulur Tencereye sıvı yağ ve margarin koyup ocağa koyuyoruz Yağ ısındıktan sonra eti ilave ediyoruz 12 dk kavuruyoruz Doğranmış kabağıda ilave ederek biraz daha kavuruyoruz Bu karışımın üzerine süzülmüş sumak ve 2 3 bardak su ilave edilerek kabak yumuşayıncaya kadar pişirilir Pişen yemeğe servis sırasında iyice dövülmüş sarımsak konur Dilerseniz sarımsakla beraber yemeği pişirebilirsinizAFİYET olsun