iltasyazilim
FD Üye
Kış Kurabiyesi (Ginger Cookies) Tarifi İçin Malzemeler
*14 (çeyrek) paket tereyağı (Yaklaşık 70 gr)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 Yumurta
*1, 5 su bardağı pudra şekeri
*2 Tatlı kaşığı zencefil Silme)
*1 Tatlı kaşığı tarçın
*1 tatlı kaşığı zerdeçal
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı ceviz içi (Fındık da olur)
*4 su bardağı un
Kış Kurabiyesi (Ginger Cookies) Tarifi Yapılışı Merhaba Tam da ihtiyacımız olan tarif burada Havalar soğuk, mikrop ve hastalık çok, kar yağmadı; derken ödümüz kopar oldu hastalanmaktan Çocukların bağışıklık sistemleri için çok faydalı olabilecek bu tarifim aynı zamanda lezzetiyle de tadanlardan tam not aldı Baharat oranlarıyla damak tadınıza göre ayarlamalar yapabilirsiniz ama bu haliyle çok kişiye hitap edecektir Dilerseniz şeker oranını azaltıp çikolata parçacıkları ile de tatlandırabilirsiniz
Gelelim tarife:
1
*Şeker, yumurta ve yağları ellerimizle yoğuralım
*İçine un hariç tüm toz malzemeleri ekleyelim
*Kabartma tozunu en son
*Çok ezmeden ufalttığımız cevizleri ekleyelim
*Daha sonra azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim
*Merdane ile 6 mm kalınlığında açtığımız hamurumuzdan kalıplarla şekil çıkaralım
*Açmakta zorlanırsanız yağlı kağıt ya da streç film arasında açmayı deneyin
*Tepsiye uygun aralıklarla dizip (bir miktar kabaracaktır) 180 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişirin Afiyet şifa olsun
*14 (çeyrek) paket tereyağı (Yaklaşık 70 gr)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 Yumurta
*1, 5 su bardağı pudra şekeri
*2 Tatlı kaşığı zencefil Silme)
*1 Tatlı kaşığı tarçın
*1 tatlı kaşığı zerdeçal
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağı ceviz içi (Fındık da olur)
*4 su bardağı un
Kış Kurabiyesi (Ginger Cookies) Tarifi Yapılışı Merhaba Tam da ihtiyacımız olan tarif burada Havalar soğuk, mikrop ve hastalık çok, kar yağmadı; derken ödümüz kopar oldu hastalanmaktan Çocukların bağışıklık sistemleri için çok faydalı olabilecek bu tarifim aynı zamanda lezzetiyle de tadanlardan tam not aldı Baharat oranlarıyla damak tadınıza göre ayarlamalar yapabilirsiniz ama bu haliyle çok kişiye hitap edecektir Dilerseniz şeker oranını azaltıp çikolata parçacıkları ile de tatlandırabilirsiniz
Gelelim tarife:
1
*Şeker, yumurta ve yağları ellerimizle yoğuralım
*İçine un hariç tüm toz malzemeleri ekleyelim
*Kabartma tozunu en son
*Çok ezmeden ufalttığımız cevizleri ekleyelim
*Daha sonra azar azar unu ilave edip kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur elde edelim
*Merdane ile 6 mm kalınlığında açtığımız hamurumuzdan kalıplarla şekil çıkaralım
*Açmakta zorlanırsanız yağlı kağıt ya da streç film arasında açmayı deneyin
*Tepsiye uygun aralıklarla dizip (bir miktar kabaracaktır) 180 derecelik fırında yaklaşık 10 dakika pişirin Afiyet şifa olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.