iltasyazilim
FD Üye
Kış Tatlısı (Mandalina Soslu ) Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için;
*12 (yarım) lt süt
*12 (yarım) çay bardağı un
*1 tatlı kaşığı nişasta
*1 çay bardağından az şeker
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*12 (yarım) paket vanilya
Mandalina sosu:
*2 çay bardağı taze mandalina suyu ve su karışımı (14 (çeyrek) ü su, kalanı mandalina suyu)
*2 tatlı kaşığı nişasta
*56 tatlı kaşığı toz şeker
Kış Tatlısı (Mandalina Soslu ) Tarifi Yapılışı Arkadaşlar önümüz kış ve mandalinalar portakallar isterseniz limonla da yapabilirsiniz bence malzemeler varsa canınız da hafif bir tatlı çekiyorsa ben hemen tavsiye ederim Muhteşem mandalina aromasıyla şahane hafif güze kızım kokusuna mutfağa koştu anne ne yapıyorsun çok güzel kokuyor diye deneyen arkadaşlardan yorumlarınızı beklerim Gelelim yapılışına
Muhalebisi :
Öncelikle muhallebisi hazırlanır, tereyağ ve vanilya dışındaki malzemeler bir tencereye alınır, ocakta çırpma teliyle sürekli karıştırılarak pişirilir
Kaynayınca ocaktan alınır, tereyağ ve vanilya eklenir, çırpma teliyle karıştırılır, kaselere üzerinde pelte için boşluk bırakılarak boşaltılır
Mandalina sosunun hazırlanışı:
Küçük bir tencerede nişasta ve şeker karıştırılır, karıştırmaya devam ederken azar azar mandalina suyusu karışımı eklenir, ocağa alınır
Kaynayana kadar pişirilir, muhallebilerin üzerine dökülür, soğumaya bırakılır
Not :Şeker düzeyini siz daha sonra kendi damak zevkinize göre ayarlaya bilirsiniz
*12 (yarım) lt süt
*12 (yarım) çay bardağı un
*1 tatlı kaşığı nişasta
*1 çay bardağından az şeker
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*12 (yarım) paket vanilya
Mandalina sosu:
*2 çay bardağı taze mandalina suyu ve su karışımı (14 (çeyrek) ü su, kalanı mandalina suyu)
*2 tatlı kaşığı nişasta
*56 tatlı kaşığı toz şeker
Kış Tatlısı (Mandalina Soslu ) Tarifi Yapılışı Arkadaşlar önümüz kış ve mandalinalar portakallar isterseniz limonla da yapabilirsiniz bence malzemeler varsa canınız da hafif bir tatlı çekiyorsa ben hemen tavsiye ederim Muhteşem mandalina aromasıyla şahane hafif güze kızım kokusuna mutfağa koştu anne ne yapıyorsun çok güzel kokuyor diye deneyen arkadaşlardan yorumlarınızı beklerim Gelelim yapılışına
Muhalebisi :
Öncelikle muhallebisi hazırlanır, tereyağ ve vanilya dışındaki malzemeler bir tencereye alınır, ocakta çırpma teliyle sürekli karıştırılarak pişirilir
Kaynayınca ocaktan alınır, tereyağ ve vanilya eklenir, çırpma teliyle karıştırılır, kaselere üzerinde pelte için boşluk bırakılarak boşaltılır
Mandalina sosunun hazırlanışı:
Küçük bir tencerede nişasta ve şeker karıştırılır, karıştırmaya devam ederken azar azar mandalina suyusu karışımı eklenir, ocağa alınır
Kaynayana kadar pişirilir, muhallebilerin üzerine dökülür, soğumaya bırakılır
Not :Şeker düzeyini siz daha sonra kendi damak zevkinize göre ayarlaya bilirsiniz