Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kış Turşusu

Kış Turşusu

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kış Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

*1 küçük lahana göbeği
*45 adet havuç
*1 küçük brokoli
*1 küçük karnabahar
*1 küçük mor lahananın yarısı
*1 çay bardağı sirke
*Aldığı kadar su
*89 diş sarımsak
*1 avuç nohut
*1012 dal maydanoz

Kış Turşusu Tarifi Yapılışı Beyaz lahanaları yıkadım, doğrayıp biraz tuz ile ovdum (kavanoz da çok yer kaplamasın diye) 15 dakika beklettim Kavanoza koyarken sudan geçirdim fazla tuzu gitsin diye
Brokoli ve karnabaharı çiçek çiçek ayırdım yıkadım
Havuçları yıkadım kabuklarını soydum ve doğradım
Mor lahanayı yıkadım ve doğradım
Kavanoza ilk önce nohut koydum Üzerine sarımsakları, daha sonra diğer malzemeleri üst üste sıraladım Kavanoz dolunca üzerine maydanoz dallarını koydum
Kavanozun birine mor lahana koymadım, iki renk olsun diye
Kavanoz dolunca yarım bardak sirkeyi üzerine koydum
1 tatlı kaşığı limon tuzu, 1 yemek kaşığı tuzu ilave edip üzerine ılık su ile doldurdum
Kapağını kapatıp serin bir yerde 15 gün beklettim Afiyet olsun

Similar threads

Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *Lahana *Haşlamak için sıcak su *Turşu suyu için *3 buçuk çay bardağı hazır su *3 çay bardağı sirke *3 yemek kaşığı tuz *1 çay kaşığı limon tuzu *Turşu kurmak için *2 lt lik cam kavanoz ve yarım litre cam kavanoz *1 su bardağı kabuğu soyulmuş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Mor Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *1 adet mor lahana *2 yemek kaşığı kaya tuzu *1 tatlı kaşığı limon tuzu *üzüm sirkesi Mor Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı Lahanalar şerit şeklinde doğranır1 yemek kaşığı kaya tuzu ile 5 dakika ovulur Bu esnada rengi açılır ve yumuşar10 dakika daha...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Mor Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *1 adet orta boy mor lahana *1 tatlı kaşığı limon tuzu *3 yemek kaşığı üzüm sirkesi *1 adet taze sıkılmış limon suyu *1 çay bardağı su *1 tatlı kaşığı tuz *1 adet orta boy kavanoz Mor Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı İlk önce mor lahanayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo biber *6 8 diş sarımsak *1 tatlı kaşığı kaya tuzu *1 akarsu kaşığı limon tuzu *1 şu bardağı üzüm sirkesi *Su *1 lt ‘lik kavanoz Biber Turşusu Tarifi Yapılışı Turşu kurmanın bu kadar basit olduğunu görür görmez bi daha hazır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Patatesli Patlıcanlı Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler *3 patates *4 patlıcan *2 soğan *3 diş sarımsak *Yarım kilo dana eti *2 yemek kaşığı domates salçası *2 yemek kaşığı sıvı yağ *1 yemek kaşığı sana yağı *Baharat(karabiber ,yeni bahar, kimyon ,pul biber) tuz *Kızartmak için *Sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt